søndag 11. oktober 2009

Leiter etter formen

Som jeg har nevnt tidligere avsluttet jeg den egentlige konkurransesesongen etter Eidsvoll 6-timers og UltraBirken som begge endte med brutte løp. Jeg løp Oslo Maraton som fartsholder (4:15) og vil nok utover høsten og vinteren slenge med på noen mindre konkurranser, men neste ”viktige” konkurranse vil være TEC 100-miles 10.april.

BRA I TERRENG
De siste ukene har jeg trent ganske forsiktig på søken etter overskudd og en følelse av formforbedring – før jeg øker treningsmengdene igjen. På tre rolige turer i terrenget har jeg kjent litt av godfølelsen – antagelig fordi farten har vært veldig lav. Disse turere har gått på flotte stier i Fenstadterrenget, en av turene sammen med Gunnar Trailrunner.

VERRE PÅ VEG
På vegløpinga har jeg følt det tyngre. En tur i øsregn på veger i Bærum sist onsdag var for så vidt OK, men fredagens forsøk på intervaller rundt Sognsvann røpet at fartsgrunnlaget mildest talt var fraværende. Dagen etter – i går altså – var bena tunge som bly på en 2,5 times tur sammen med Stein Frode – antagelig som en konsekvens av uvant fart dagen før.

De siste 7 dagene har det blitt trening hver dag. 89 kilometer løping på 6 løpeturer, og en kort sykkeltur på 14 km (passerte dermed 1.000 sykkel-km i år).

HUFF OG HUFF
Huff og huff, jeg føler at det er langt fram til den gode formen. Her gjelder det å skynde seg langsomt, trene slik jeg tror er riktig – og også fokusere litt mer på søvn, vekt og kosthold (tre ting jeg har slurvet veldig med det siste året). Når jeg i tillegg har spenst som en flodhest og styrke styrke som en mygg, kan jeg også ha mye å hente på å ta i bruk treningsapparatene i treningsrommet. For tre år siden kjøpte jeg tredemølle og treningsapparater – mølla ble montert og tatt i bruk samme dag, det øvrige er hittill ikke ferdigmontert !!!

Nedenfor noen bilder fra gårsdagens tur med Stein Frode: Lindeberg-Bøler-NøklevannRundt-Mariholtet-Nuggerud-LindebergVi passerer Mariholtet etter ca 1.45 og Stein ser misunnelig bort mot de som har tatt med penger og kan kjøpe kaffe og vafler på Mariholtet.

Ingen av oss hadde tatt med penger, og Stein fortsetter slukøret videre.

Oslo Kommune har drevet omfattende tynningshogst mellom Mariholtetveien og Frielvåga - slik at det er blir åpent og fint hele veien. Omfattende rydding hadde man også foretatt langs lysløypa fra Nuggerud til Lindeberg.

Det var sol og det var midt på dagen, men isen lå fortsatt på pyttene. Ingen tvil om at vinteren nærmer seg.

2 kommentarer:

Gooner sa...

Hei Olav
Ser du driver og leiter etter formen.
For et par år siden trente jeg også hver dag,mange av øktene var utrolig rolige, men formen toppen kom aldri for det,var alltid tung i kroppen og beina.
Etter att jeg begynte med en eller to hviledager i uken, har formen aldri hvert bedre.
Tror det har noe med alderen og gjøre:-)
Disse unge ypplingene klarer mange økter i uka, mens vi andre må la kroppen få hvile inne mellom,det funker for meg.

Hilsen Sten Gunnar

Gammel'n sa...

hehe... jeg trener nok ikke hver dag. I år har jeg et månedssnitt på 22 dager -som har vært ganske normalt for meg gjennom alle år. Akkurat denne siste uka trente jeg hver dag (inkl. en 30 mins sykkeltur på det som skulle være hviledag).

Manglende restitusjon blir verre med økende alder, for meg tok det skikkelig av etter at jeg fylte 50. Det går greit å restituere etter langturer, men intervalløkter og konkurranser sitter i lengre - slik at kombinasjonen mengde/kvalitet er vanskelig.

Men... det blir litt for daft ikke å trene intervaller, så jeg ofrer gjerne en del mengde i perioder for å få opp farten igjen.

Ellers er jeg jo ikke forundret over at formen er svak, med det sære programmet jeg har hatt i år (unntak 2009)... !