lørdag 31. oktober 2009

2-timerstur over Valstadvarden

Ikke akkurat noen fjelltopp, men en del stigning er det jo opp til Valstadvarden der jeg som vanlig skrev meg inn i "gjesteboka"

Etter at jeg nevnte hælplagene mine på Facebook har rådene haglet inn om hva jeg bør gjøre og ikke bør gjøre. Jeg har tenkt å følge flere av rådene, men jeg klarer ikke å holde meg borte fra den fine høstskogen. Dermed ble det en 2.5 times tur (2.20 løpstid) i Fenstadmarka i dag.

For lokalkjente løp jeg fra Kårstad på smale fine stier via Børjevangen til Vika og via Valstadvarden og Langvatn tilbake. Turen byr på 3-400 høydemeter, og mellom Valstadvarden (410moh) og Langvatn valgte jeg korteste vei over myrene - ikke noe sjakktrekk så kaldt som myrvannet er nå like før det fryser til.

Like ved Valstadvarden ligger denne Ruggesteinen. Om jeg fikk rugget på den? hahaaaaaaaaaa

Storputten var frosset (vesleputten like ved også), men myrene var fortsatt bløte og kaaalde.

Selv om det har vært litt frost er det altså fremdeles gode muligheter til å bli kald og blaut på bena... men vakkert er det jo i skumringa.

Hælen er like vond hele tiden - det endrer seg hverken til det bedre eller verre mens jeg løper. Det blir litt stakkato løping for å unngå for mye bøy på høyrefoten. Bortsett fra dette var turen helt prima. Formen er dårlig - og farten ditto lav, men jeg koser meg i skogen på høsten og forvinteren.

Jeg kom litt for sent av gårde på tur, men var forberedt på mørket - og fikk også bruk for lykta siste kvarteret.

9 kommentarer:

Espen sa...

Siste frostbilde der likte jeg godt!

Lurt å ta med seg lykt, den har fast plass i sekken min også når jeg løper med den.

God bedring med hælen!

Gammel'n sa...

Ja, dagene er for korte - og da er lykt en grei løsning. Skal forresten snart ut og kjøpe en ny led-lykt med sterkere lys - selv om jeg prioriterer batteritid foran lysstyrke pga ultraløpene med opptil 12 timer i mørket.

Hælen er overraskende bra i dag, men nå skal jeg ned på mølla og løpe et par timer - så da får vi se :-)

Espen sa...

LED LENSER H7 da eller?
Du har lest kondis tråden om hodelykter? Samtlige anbefaler den lykta. Har den selv, den er helt overlegen. 100 timer batteri tror jeg. 550 kr

Gammel'n sa...

Takk for tipset Espen.
Jeg hadde lest om denne men glemt den bort.
Hadde bestemt meg for å kjøpe en tilsvarende Princeton Tec Apex Dual til 899,-
men.... nå har jeg bestilt LedLenser H7 på XXL !

Espen sa...

Jeg har ikke så mye referanser til andre lykter, men mange skryter den voldsomt opp i skyene.

Når jeg løp fakkelløp på sognsvann skjønte jeg først hvor vanvittig mye bedre lykta min var enn andres. De andres led lykter så jo nesten ut som noe defekte greier - så dårlig lys var det i de kontra ledlensern :)

Får vi håpe du blir fornøyd

Øyvind T sa...

En av favorittrundene mine det der. Men ta til venstre etter ruggesteinen og løp via grindervangen, så slipper du myrene. Men det vet du sikkert. Skal ta den runden nå i dag faktisk.

Gammel'n sa...

Yepp Øyvind, tidligere har jeg vanligvis løpt via Grindervangen bortover og via Storputten tilbake, altså både/og.
Nå har jeg forelsket meg i løypa fra Kårstad - via Børjehøgda til Vika, og i stedet for å løpe samme vei tilbake vil jeg heretter legger turen via Valstadvarden og Greindervangen tilbake.

Men... kjenner jeg deg?? Ser av profilen din at det står Oslo/Fenstad. Bor du i Fenstad?

Øyvind T sa...

Du kjenner nok ikke meg. Jeg bor i Oslo ja, men kommer fra fenstad, og tilbringer en del tid der. Kaiesletta 8, rød Saab, det er meg.

Løp Kårstad-Ellingsjøen-Jonsrudberget-Grindervangen-Ruggestein-Dalsjøeen-Dalsjøhytta-Børjehøgda-Kvenna-Ellingsjøen-Kårstad i dag. Meget vanskelige forhold, med 15 cm snøslaps oppe i skogen og store bekker av smeltevann i stiene. Så det gikk ikke så fort.

Du kan se runden her. :)
http://connect.garmin.com/activity/17899411

Gammel'n sa...

Bra Øyvind. Fant deg på Facebook, og ser jo at dine foreldre bor 98 meter unna meg :-)

Jasså, så det la seg så mye snøslaps oppi der.... jeg prøver å rekke samme runden i morgen før det blir mørkt.

Ellers er jo stien på ryggen mellom Ellingsjøen og veien bortenfor Langmyra nymerket i år - så da slipper vi den kjedeligere ruta nedenom Kvenna.