tirsdag 30. oktober 2012

Årets første snøpulsing

For to dager skrev jeg at frost i bakken og 10-15 cm snø er drømmeføret. Da er det flott å løpe i skogen. Slik var det i dag; i alle fall delvis frost i bakken og 10-15 cm snø. Herlig å få tid til en 2-timerstur i skumringa i dag i flott vær, de nevnte drømmeforholdene og uvante 4 kuldegrader.

Det kan være tungt å løp i snø... det var det i alle fall i dag med ganske tung snø, ikke slik fjærlett hvitt støv som bare forsinner foran føttene. I dag var det høye kneløft og høy puls, og 20% saktere fart enn "normalt". Det var spor etter andre tobente de første to kilometerne, deretter var jeg i "jomfruelig" terreng der bare hare, rev og elg hadde satt spor i snøen før jeg kom stampende.

Vakkert med den første snøen... men i morgen forsvinner den. Det er meldt regn sammenhengende fra i morgen til søndag.

Klopp i Fenstadmarka
 
Elgspor? Nei... her der det jeg som har løpt. Det var ekstra tungt i åpent lende, det trærne ikke har fanget opp noe av snøen.

Noen steder var det vrient å se hvor stien gikk.... måtte ta en del på hukommelsen.
 
Planen var å løpe 1 time i kupert terreng og deretter samme vei tilbake med hodelykt, men med 1:15 til vendepunktet valgte jeg skogbilvegen tilbake... og endte opp med en tur på snaue 2 timer. Det var en passelig siste langtur før lørdagens VUC 52 km.

Turen gjennom Fenstadmarka hadde tatt lang tid.... dermed ble det vegløping tilbake - i bilsporene.
 
Hodelykta måtte fram... min nye fine LedLenser H14.
 
Hva sier kona?
Det hender - når jeg er blant ikke-løpere - at jeg får spørsmål om hva kona mener om "all denna løpinga" mi. Vi prater egentlig ikke så mye om det, men noen ganger synes hun jo jeg er lenge borte når jeg er på ultralangtur eller konkurranse. Oftere enn det får jeg imidlertid kommentarer på linje med i dag da jeg trampet inn i gangen etter 2-timersturen (2:20 hjemmefra): "Jeg syn's du var så snar...?" kom det i en nordmørsk nesten bebreidende tone.... Andre ganger kommer jeg opp fra treningsrommet og hun spør: "Har du trent eller...?"

Med andre ord: Jeg trener og konkurrerer videre, jeg har på ingen måte fått løpeforbud ennå :-) Selv salget av Idrettsvegen 1 (skrev kontrakt i dag) stopper ikke idrettsaktiviteten!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Årh! M.I.S.U.N.N.E.L.I.G! Heldige dere som fikk skikkelig med snø! :D

Hehe, så bra at du har slik en forståelsesfull kone, og ikke har gitt deg løpeforbud ;)

Gammel'n sa...

Ja, fint med vinter.
Men nå er det 13 grader varmere enn i går kveld (fra -10 til +3) og det regner. Det har jeg jo sett av langtidsvarslene - så det var derfor ingen skuffelse. Snart kommer vinteren for godt :-)

Vet du hva? ...hadde jeg fått løpeforbud hadde jeg sikkert trosset det :-)

Unknown sa...

Hahaha, ja jeg er ikke et sekund i tvil om dét! :)
Men, bare sånn for sikkerhets skyld; det er best å holde freden i huset med den andre part, så godt det lar seg gjøre ;)

Anne-Brit sa...

Vi som liker å løpe hadde ikke vært oss selv hadde vi fått forbud!Når man har en partner som ikke deler denne interessen er det en nødvendighet at han/hun er forståelsesfull. Ellers hadde vi blitt som en tiger i bur og det er det vel ingen som vil trivdes sammen med?

Gammel'n sa...

Enig med dere begge, jenter. Det er snakk om å gi og få i alle forhold - og med økende alder blir nok de fleste også mer fleksible.

Ofte gjelder det å velge smarte tidspunkter for treninga... f.eks. da den andre er opptatt av noe på TVæ'n!

Anne-Brit har det jo "ekstra lett" som har en idrettsgubbe i huset, sin største supporter.