søndag 11. oktober 2009

Bære flig ! ...sa elgjeger'n....

Hvit mose i skogen, vakkert !

I dag var jeg klar for en ny langtur i elgjaktterreng i Fenstad - og for første gang støtte jeg på både jegere, elg og elghund. Benyttet anledningen til å veksle noen ord med en eldre jeger som krysset blåstien jeg løp på - han var på vei ned mot der en av bikkjene tydeligvis hadde los på elg.

Jeg hadde akkurat gått litt vekk fra stien for å speide ned mot et åpent område der der jeg så både bikkja og elgen. Jeger'n som kom ropte til meg, men det var bare fordi han trodde jeg var på vei ned i det samme området.
Da jeg litt forsiktig antydet at jeg hadde fått vite at det var trygt å løpe på blåstiene selv om det var jakt, bare smilte odølingen (?) og sa: Ja, bære flig! Så dermed var den saken i orden.

Jeg fikk en flott nesten 2-timers tur på de fine stiene i lettkupert terreng - og etter en lang natts søvn fungerte kroppen mye bedre enn på gårsdagens langtur i Østmarka. Løpeturen som var beregnet til akkurat 2 timer i rolig fart tok 1.48.01 - og kanskje var det like greit - siden det var mørkere enn mørkt før jeg var ute av skauen.

På bildene nedenfor har jeg tatt bilder fra stiene i både gran- og furuskog (mest furuskog) - og noen av de mange skiltene som veileder ukjente på tur (klikk for større bilde).

3 kommentarer:

Espen sa...

Fine bilder Olav.
Ser du har mye skau å ta av i ditt lokalmiljø også. Håper det ikke er noe elgjakt her i Oslomarka :)

Jeg hadde sikkert vært livredd for å løpe i skogen hvis det hadde foregått her.

Gammel'n sa...

Takk Espen. Joda, her er ubegrenset med skog - og på toppen av det hele har vi ildsjeler som blåmerker mange av stiene selv her på landet !

Det er elgjakt i Oslomarka også, men ikke i helgene - og uansett lite i de nærmeste bystrøkene.

http://www.friluftsetaten.oslo.kommune.no/article147573-5969.html

Her på landet har jeg ikke noe valg hvis jeg vil løpe i skogen. Det er ikke verre under elgjakta enn ellers - bare mer oppmerksomhet om jakta. Det jaktes på et eller annet hele tiden, men jeg har aldri hørt om trimmere som er truffet av skudd (bare jegere!),

Øyvind T sa...

Kjente meg igjen på de bildene her ja. :)