mandag 5. oktober 2009

Langtur i skogen på elgjaktas første dag

Jeg hadde avtalt en langtur i Fenstadterrenget i dag - sammen med Gunnar, men først på en tilsvarende tur i går ble jeg gjort oppmerksom på at elgjakta startet i dag. En kjapp telefon til en jaktende venn i morgentimene bekreftet at jakta var i gang også i det terrenget vi skille løpe (sjøl satt han på post i naboterrenget da jeg ringte).

Javel, er det trygt å løpe i skogen likevel? Jeg var mer enn skeptisk, selv om det virker til å være farligere for jegerne sjøl og fotografer enn for elg - skal man dømme etter siste dagers avisoppslag. Joda, så lenge vi fulgte merkede løyper skulle det være helt trygt kunne Tor fortelle - og jeg så ingen grunn til å tvile på det.

Litt av utfordringen er jo at elgjakta går på den tiden av året det kanskje er aller finest å løpe i skogen, og jeg ville simpelthen ikke ha et negativt svar. Det fikk jeg ikke, og Gunnar og jeg hadde en flott nesten 2-timers tur på fine blåmerkede stier. Vi hverken så eller hørte en eneste jeger eller en eneste elg - kanskje fordi vi var langt unna 4-hjulstrekkerveier og kornåkre.

Fortsatt i live satser jeg på flere turer i terrenget de neste ukene.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Pass på Olav! Jeg har sett motsatt veg i et slikt sikte en gang, og det var ikke spesielt hyggelig. Det var faktisk i Fenstad (Grasåsen) under småviltjakta (rådyr). Jegeren fortalte meg at jeg var heldig siden ha så før han avfyrte skudd...

Gammel'n sa...

Auda, en slik opplevelse vil jeg helst unngå.
I utgangspunktet har jeg ikke annet valg enn å stole på jegerne. Det er litt av det samme når jeg sykler og velger å stole på bilistene - noe som nok er mer galskap enn å stole på jegerne.

Etter tre dager i Fenstadskauen løp jeg ved Sognsvann i dag og skal løpe i Østmarka i morgen - der er det bare skjørtejegere i helga.