lørdag 31. oktober 2009

Høstblot ved Hvalstjern

I går kveld var jeg på det årlige "Høstbøtet" i Skogkarenes Klubb Romerike. Blotplassen var ved Hvalstjern i Fetsund, og 27 av de lokale skogkarene var tilstede rundt stokkilden. Yngstemann var 53 år - eldstemann 89. Vi avsluttet inne i klubbhuset ved skistadion, for anledningen omdøpt til Gildehallen hvor skaffern sørget for et nødvendig måltid og rådet kunne gjennomføres.

"Til Skogkarenes klubb skal pålitelige og sikre menn kalles". Det snakkes da om veteranorienteringsløpere som har konkurrert i skogen og/eller vært o-leder i minst en mannsalder. Det finnes også tilsvarende klubber for skogskvinner - om ikke like utbredt. Vi er 63 nålevende skogkarer i SKK Romerike, og bortimot 1000 av de 7000 nordiske skogkarene er norske.

Det er alltid veldig hyggelig når talmannen kaller til blot og vi samtidig setter ferskingene (inviterte nye medlemmer) på prøve. Så godt som samtlige skogkarar på Romerike er gamle kjenninger, og nå som jeg nesten ikke løper o-løp lenger, er det da en flott måte å holde et minimum av kontakt på. Sjøl har jeg vært med siden 2001, og i år ble jeg valgt som løpsmester for de neste årene (hehe, satt selv i valgkomiteen).

Dersom du hører et sus gjennom skogen er det bare Skogkarene som har godkjent et nytt medlem.

Typisk Skogskarutrustning… ikkeno’ plastsekk og ledlykt her nei! Rallarhatten er også med…

Ingen kommentarer: