mandag 26. mars 2012

Lengste løpetur siden 10.oktober 2010

Fra dagens tur i terrenget mellom Kiris og Kemer.

Løp og løp, jeg jogget!

På ferieturen til Tyrkia hadde jeg med meg masse sykkelklær, men knapt nok løpsantrekk - jeg skulle jo ikke løpe. Så skulle det altså vise seg at jeg kanskje tåler å løpe litt igjen. Lørdagens 45 minutter skulle i dag strekkes til en tur i terrenget på 2 timer+ som i realiteten ble 2:25 på mest kronglete og bratte stier, men også noen korte og flotte løpbare partier.

Steinete gjennom eventyrskogen...

Turen var bare 15,69 km som gir drøye 9 min/km - men det var altså veldig teknisk og i alt nesten 700 høydemeter. En fantastisk flott tur på grunn av omgivelsene og en gedigen oppmuntring med tanke på muligheten til å bli løper igjen. Tok det rolig med en snittpult på noe over 140, og ble ikke spesielt sliten. Likevel kjenner jeg nå 5 timer etterpå at jeg kommer til å bli støl i låra om x antall timer.

Fra et av de best løpbare partiene...

Dette var klart lengste "løpetur" siden Fredrikstadmarka Rundt 10.oktober 2010. Bekkensmertene kjente jeg bare litt når jeg løp i motbakke og når jeg økte farten litt inn mot hotellet på slutten. Ingen etterpåsmerter heller - noe jeg  tidligere fikk rett etter at jeg stoppet. Hælen er det litt verre med; det var ikke verre enn at jeg kunne jogge - men den må det nok gjøres noe mer med når jeg kommer hjem...

Takk til Else som "godkjente" turen, og som tilogmed har lovet meg minst en langtur til her nede, dersom jeg orker... Sannheten er vel at hun kanskje vil ha litt fred fra meg en og annen gang - det er jo høyst uvanlig av vi har "nærkontakt" døgnet rundt i to uker.NOEN FLERE BILDER FRA TUREN:

Mye fin utsikt på turen, høyeste punkt var 305 moh

Idyllisk...


En som har slått krøll på seg

Kronglete men morsomt.

Fin sti - og fin utsikt.

Utsikt mot Kiris

Utsikt mot Kemer

Anti-merking. Turløypa var merket med rød-hvite merker, og der det tok av andre stier var det malt et lite kryss for at man ikke skulle løpe feil, Fin detalj i et område med mye tråkk.

11 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Å, så herlig det er når man kommer i gang med løpingen igjen! Krysser fingrene for at framgangen fortsetter! Hi hi, greit med en pause fra hverandre i en ferie hvor man lever tett på hverandre hele tiden!

Frants sa...

Dette må ha vært veldig oppmuntrende, Olav! Jeg er veldig glad på dine vegne. Hælen fikser du, det viktigste er at magesmertene nå synes å være skikkelig på retur.

Og er det ikke spennende å løpe i ukjent terreng (ja, dette var terreng!!)?

Gammel'n sa...

Hei begge....
Ja, det er herlig å føle at jeg kan være på gang igjen med den beste fritidsaktiviten jeg kan tenke meg. På den annen side er jeg realistisk nok til å være forberedt på nye "tilbakeslag".

Det kjennes helt OK i dag - men jeg får bestille time hos Daljord på NIMI etter påske - for en ny hælutredning (+ vurdere de nyeste bekkenbildene).

Anonym sa...

Halloisen ! Dette er lesning jeg kan like. Måtte det bare øke på :)

-Løpe langt med et smil om munnen-

Gammel'n sa...

Yepp, Ståle.
Kanskje vi stiller sammen på startstreken i ultraløp senere i år??

Uansett en oppmuntring bare at jeg fikk denne ene "langturen"...

Tor Arne sa...

Ser ut som en flott tur! Godt å se at du er på rett vei. Tror nok du hadde fått vondt i hælene om du var helt frisk også - underlaget ser utfordrende ut sånn!

Jeg har såvidt begynt å røre på meg... men tar meg god tid og regner ikke med å komme over to timer på minst en måned ennå!

Vi sees!

Jannicke sa...

Da ser jeg frem til å se deg på startstreken 29.9.12 kl 0500, Olav.

:-)

Gooner sa...

Herlig Olav:-))

Gammel'n sa...

Ja, Jannicke.
Det absolutt største ønsket mitt for 2012 er å kunne starte og fullføre NUC. Plutselig tror jeg det er realistisk!!

Tor Arne
Det gjelder å ha trua og tålmodigheten... plutselig kommer framgangen. Jeg hadde ikke løpt overhodet på flere måneder når jeg kom til Tyrkia... og så pluselig var det mulig likevel - en mer enn fantastisk god følelse.

Gooner, hva med deg.... ser du håpet og mulighetene?

Anonym sa...

Jamen vad roligt Olav! Hoppas hoppas att det inte kommer surt efter utan att du kan göra om detta snart igen! :-D

Och vilka fina bilder. Det såg ut som en riktigt trevlig tur du fick!

Gammel'n sa...

Ja, Laila. Det er overraskende idyllisk i terrenget her - og flere merkede turstier. Men dette hadde jeg egentlig ikke planlagt. Når likevel sykkelutleiesesongen ikke var i gang, og trimsykkelen i fitnessenteret var opptatt.... så var det bare løpbandet igjen - og det fungerte så bra at jeg også tok en tur i terrenget.

Så fikk jeg altså den fine langturen for to dager siden og en ny totimerstur nå nettopp. Sakte jogg - men tross alt noe som ligner på løping. Jeg er ikke bra i hæl og mage ennå - men jeg har fått nytt håp!