søndag 8. november 2009

Valgte Olavrunden framfor Cupfinalen på TV

Jeg var på fest i natt - og sto opp senere enn sent. Det var 3 timer til det ble mørkt og valget var: Romsdal mot Sunnmøre på TV eller 2-timers løpetur i terrenget. Det ble en kort diskusjon i topplokket, naturopplevelsen vant fram - frykten for 2 kjedelige kveldtimer på mølla som alternativ trening overskygget enhver lyst til å se på fotball. Nåja, jeg kom hjem i tide til å se første ekstraomgang før turen i badstua og straffesparkkonkurransen etterpå.

Bildet: Vardehøgda - med festemerker etter den tidligere varden. 200 meter lenger nord ligger Valstadvarden hvor besøksbok og løypeskilting befinner seg.

Målsettinga i dag var å løpe Olavrunden i Fenstadterrenget uten å rote det til hverken med GPS eller feilløping. Det gikk faktisk bra, nattens utskeielser til tross. Det meste av snøen var smeltet siden forrige tur (fredag) - og selv om det var fryktelig vått var det greie løpsforhold. Skreiv meg inn i besøksboka på Valstadvarden etter 59.04 - og var i "mål" etter 1.51.01.

Det var søndag, og på dagens tur møtte jeg faktisk 6 jegere og 3 andre turgåere – det var imponerende i de dype skoger på våre kanter. Like bak meg i Olavrunden var forresten Øyvind ute og testet samme ruta, men det visste jeg ikke før jeg litt senere på dagen fikk melding fra’n på Facebook.

Med unntak for en liten snarvei (300 meter kortere) som Øyvind tok i starten løp vi nå helt identisk rute… han noen minutter raskere enn meg.

Hadde det ikke vært for den vonde høyrehælen ville jeg vært fornøyd med den siste treningsperioden; 138 km på 9 dager hvorav 80 km kupert og teknisk stiløping.

Fikk låne gel-innlegg av Ragnar etter halvmaratonløpet i går og brukte de i dag, er foreløpig usikker på effekten - men forsiktig optimist.

Farsdag etter bursdag
I går "feiret" jeg bursdag - i dag var det farsdag, blant annet med besøk av sønn og kommende svigerdatter. Etter et tog av Haloween-barn på døra forrige uke var jeg tom for yndlingssjokoladen min... men det ble solid oppfylling av lagrene i dag - som bildet nedenfor viser:

2 kommentarer:

Espen sa...

Skal du løpe Jessheim Olav?

Gammel'n sa...

Joda, jeg skal slenge med. Legger akkurat nå ut en liten sak på kondis.no

Formen er stigende, men hælen gjør at jeg må holde igjen... så jeg løper helmaraton sammen med en jobbkollega i 5.00/km så lenge det ikke gjør for vondt.