søndag 27. mai 2012

Ålli & Ållaf in London


"In London" er bare delvis riktig, siden Ole og jeg tilbrakte de tre dagene før pinsen i Guildford, 30 minutter sørvest for London. Tittelen henspiller på at noe så enkelt som Ole og Olav ikke er enkelt å oppfatte for en engelskmann; vi måtte alltid stave navnene!

Hadde jeg visst hvor mye fritid vi fikk - og hvor bra treningsrom det var på hotellet - hadde jeg nok tatt med treningstøy. Nå ble det litt ekstra øl (mest Guiness) i stedet. Holiday Inn Guildford hvor vi bodde er forresten et av flere OL-hoteller i universitetsbyen.

Ja, det ble noen øl her...
The Star Inn er en mer enn 400 år gammel pub, les mer om puben.


Turens favorittføde: Gourmetburgere av ulike slag...


Motiv fra en koselig by...

For noen måneder siden fikk Ole en mail av "spamtypen".... Congratulation on winning your fantastic prize with TomTom to attend a Top Gear Track Day. Et øyeblikks årvåkenhet gjorde at han likevel koblet dette mot en GPS Top Gear edition han hadde kjøpt noen uker tidligere - og en medfølgende konkurranse der han ved å svare på et spørsmål om Top Gear (som han kan alt om) kunne vinne et eller annet.

Skepsisen hang i helt til program og billetter for to dukket opp i en mail kort tid før avreise. Det føltes litt som å vinne i Lotto. Siden Ole's mer-enn-middels bilinteresserte bestevenn ikke liker å fly, ble mer-enn-middels lekne pappa (meg altså) invitert i stedet. De som ikke ser på de engelske TopGear-programmene forstår sikkert ikke dette, men for oss bildilla gutta er dette stort. I øeblikket er det 11 millioner engelskmenn i kø som håper å bli trukket ut som publikummer til et av programmene. Vi skulle ikke være tilskuere, vi skulle være en hel dag sammen med staben til TopGear.

Selvsagt ble vi trukket ut til Team Jeremy. Jeremy Clarkson er definitivt den største stjerna i TopGear sammen med "The Stig".

Det hele var pakket inn i tre fine dager i Guildford, men med rosinen i pølsa på Dundforl Aerodrome den midterste dagen. This can not be bought for money, this is just something we rarely organizes, sa en av jentene i staben. Jahaja, og det var det vi og 18 andre som fikk være med på! 

Det var årets varmeste dag på de kanter også, 28 grader i skyggen - men vi var mest i sola. Vi kjørte og konkurrerte med Segway's, med Hovercraft, med 60 talls Toyota og Clio rallybil før det toppet seg med flere runder på TopGear banen med "Catherhan Super7" (0-100 på sub 3 sek) og ikke minst i en enda raskere Jaguar JP-LM med selveste "The Stig" bak rattet.

Gjett om TopGearGammel'n og junior kosa seg!!
Tre dager uten trening var det definitivt verdt...

Ole's video: Gammel'n, lovlig råkjøring!

Ole's video: The Stig in action
(lyden er fra Hovercraften like ved fotografen)


En annen av Ole's videoer som er lagt ut på Facebook:
 "Fatter'n, Kongen av Segway"
(du må kanskje logge inn på Facebook når du klikker på linken, legger ut direkte link senere).


Flere bilder fra Dunsfold:

Ole runder for en ny omgang på tid med rally-Clio'n

Fornøyd gamling etter lovlig råkjøring.

Ole hadde bedre teknikk enn fatter'n i Hovercraften

På førerplassen i en Mercedes SLR... 
ca 1.4 mill i UK før utstyrsoppgradering. 5 mill i Norge?

Ole klar for tre runder på banen i Catherham Super7.
0-100 på sub 3 sek.

Da er også jeg klar for Super7.

Høydepunktet for Ole:
2 runder med The Stig bak rattet i en Jaguar JP-LM

Høydepunktet for Olav:
2 runder med The Stig bak rattet i en Jaguar JP-LM

Ingen kommentarer: