tirsdag 1. mai 2012

Løypesjekk på Jessheim


Treningsaktiviteten på 1.mai ble sykkeltur til Jessheim i sol og 15 varmegrader - og fortsatt vinterantrekk (Lange vintersykkelbukser, supertrøye og tykk vindjakke !!!)

Antrekket passet bedre til årstiden for Jessheim Vintermaraton (18.november), og det var løypa til denne jeg tok en ny sjekk på i dag. Ull/Kisa Friidrett har akseptert løypa jeg foreslo sist høst, men det har vært litt usikkerhet omkring veiarbeid der løypa krysser jernbanen ved sentrum av Jessheim.

Løypa til Jessheim Vintermaraton:
Med en "omkjøring" i anleggsområdet GPS-målte jeg løypa til 10.120 meter fra porten inn til Jessheim friidrettsstadion, altså 10.520 meter totalt. Runden etter kontrollmåling skal være 1/4 maraton, dvs 10.548,5 meter... så litt justering blir det et sted for å tilpasse dette. Jeg tror det blir en veldig bra og variert løype - men den vil også kreve 25 løypevakter i vegkryss eller noe mindre hvis ekstra god skilting.

Jessheim vokser - fort. Her i Algarheimsveien ut fra Jessheim østover bygges det ny stor rundkjøring og tilfart til nye blokker. Gående og syklister må ta en omvei via en boliggate - og slik blir det kanskje også i november (?)

Løypa til Romerike 6-timers ble også fastlagt:
Når jeg først var i gang syklet jeg rundt omkring på området ved siden av friidrettsstadion for å finne egnet løype for "Romerike 6-timers og maraton" 1.september. Valget falt på en veldig kompakt løype med 400 meter på banen og 480 meter veldig tett på - ei løype der speaker, deltagere og supportere har god kontakt og oversikt hele tiden. 880 meter x 48 runder gir 45 meter for lang maraton hvis vi ikke justerer til 879,1 meter.


Sykkel og løp annenhver dag, eller...
Med sykling til/fra Jessheim og all løypemåling ble det 58 kilometer med terrengsykkelen - en grei treningsdag. I går jogget jeg en time i Fenstadterrenget med Lilo - og for første gang på evigheter nærmet farten seg i perioder noe som kan kalles løping. Det kostet litt smerter på slutten og dagen etter, men OK. Tanken har vært å sykle/løpe annenhver dag, men det ser ut til at jeg skal være litt mer forsiktig og bare løpe hver tredje dag inntil videre.

Mistet en veldig god venn
Gårsdagen bør også på en særdeles dårlig nyhet, da min gode treningsvenn og konkurrent gjennom mange år, Ragnar Solberg, døde. Han fikk en kreftdiagnose sist høst, og det fikk verst tenkelige utgang. For bare en drøy uke siden besøkte jeg en blid, men mager, venn på Ullevål sykehus - og vi snakket om framtiden. Livet er skjørt. Nyt dagen i dag.

Tankene går selvsagt først og fremst til familien, ikke minst samboer Inger-Marie som også har vært med på de fleste treningene og konkurransene der jeg møtte Ragnar. Jeg håper virkelig IM fortsetter å holde kontakten med oss i klubben og løpsmiljøet ellers - det tror jeg Ragnar også ville satt pris på.

På bildet ser vi Inger-Marie (IM) og Ragnar i RBIR-karusellen i juni 2011.

5 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Oj, jeg visste ikke at Ragnar Solberg også var død. Det var jo fryktelig trist, spesielt for Inger-Marie. Ja, livet er jammen uforutsigbart!

Henrik Kvisgaard sa...

Hei - sier du at 6-timern blir flyttet fra "vanlig" løype?

Gammel'n sa...

Ja, Anne-Brit, livet er uforutsigbart (og på mange måter bra vi ikke vet).

Henrik
Jeg vet ikke helt hva du mener med "vanlig" løype, men dersom du mener løypa vi brukte i Fetsund i to år så var det en midlertidig løsning mens vi ventet på byggingen av Jessheim friidrettsstadion.
Opprinnelig arrangementssted på Trandum (da Spiridon LLL arrangerte) hadde for dårlige garderobeforhold - så da lånte vi arena på fetsund til vi kunne komme permanent til Jessheim.
Jessheim er også ideelt for alle som kommer med fly.
Du blir vel med?

Henrik Kvisgaard sa...

Jeg er med uanZ .. :-)

Gammel'n sa...

Så bra, vi sees - om ikke før.