søndag 11. mars 2012

Ingen Birkenform eller badeformer

Motiv ved Mellsjøen.

Neste helg er det Birkebeinerennet, men der skal jeg heldigvis ikke være med i år - skiformen er ikke som den burde være. Badeformene er heller ikke som de burde være, men med innebygd badering unngår jeg vel i det minste å drukne på Tyrkiaferien som starter om 6 dager. Ikke noe krise med noen av delene, men dersom jeg ikke er løpbar må jeg jobbe mer med skiformen neste vinter - da er jeg påmeldt i både Öppet Spår og Vasaloppet. Badeformene er +5 kilo dårlig form synliggjort på mannlig vis; som bilring og ikke jevnt fordelt over det hele. Jeg får trekke inn magan og holde pusten når jeg beveger meg på stranda eller bassengkanten...

Våren har kommet fort og brått i år, og skitur i nærområdet eller Oslomarka fristet ikke så veldig. Værprognosene varslet derimot kuldegrader både lørdag og det meste av søndag på Sjusjøen/Nordseter, så da reiste jeg oppover etter frokost for det som kanskje blir årets siste skitur. To pluss to timer i bil for å gå snaue 5 mil på ski er greit nok bare det ikke skjer hver helg.

Parkeringsplassen ved Nevra kl 12:30 og 17:00...

På vei oppover Nordseterveien ante det meg at det nok var varmere enn varslet - så da jeg fant en tvilsom luke på en stappfull parkeringsplass var det allerede 2 varmegrader. Jeg la på et lag VF60 (med kvikksølv) med det samme, starten var tross alt en knallhard motbakke opp til Nordseterplatået. Det var allerede midt på dagen og sola steika - noe den gjorde også resten av turen. I løypene vrimlet det av folk på ski, spesielt i områdene nærmest Nordseter og Pellestova - og slike dager har jeg jo min eneste mulighet til å kjekke meg med raskere framdrift enn nesten alle andre i løypene.

Skia godgjør seg litt i sola etter påføring av klister i bakkene opp fra Hornsjø. Det var både vellykket og mislykket, burde nok dekket over klisteret med litt voks.

Føreforholdene var vanskelige. Det var nykjørte flotte løyper over alt, men det varierte mellom tørrsnø, glaserte spor og etter hvert sugende spor i 5-6 varmegrader. Det gikk trått mot Pellestova, men jeg hadde ikke før skrapet vekk det meste av VF60'n før jeg måtte legge på et nytt lag. I bakkene opp fra Hornsjø måtte jeg også fram med klistersprayen - noe som medførte alt fra perfekte ski og bra feste til spikerfeste og 1 kg snø under hver ski. Den siste timen var det glatt og nesten ikke feste selv med klistersprayen, så da var framdriften i motbakkene mildt sagt lav.

Herfra og videre opp mot toppen ved Nyseterhøgda gikk det saktere enn sakte. Listet meg fram med minimalt feste - men gadd ikke smøre om.Over toppen var det bare 4 kilometer ned til Nordseter...

Turen min gikk  altså fra Nordseter og via Reinsvannet til Ilsetra og Pellestova, deretter Trolløypa nordover forbi Steinmyrhaugen før jeg tok av østover mellom Sjøseterfjellet og Reinsfjellet mot Hornsjø. Fra Hornsjø gikk turen sørover mot Svartåsen og Mellsjøen, rundt Elgåsen, over Nysetra og ned igjen til Nordseter.

47 kilometer, 4 timer + noe smøre- og fotostopp, 500 høydemeter. Rolig fart på hele turen, men ble likevel veldig sliten i arma etter mye jabbing med dårlig feste - noe som også økte bekkensmertene. Men alt i alt en flott tur i flott vær.

4 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Jammen Olav, da har du antagelig gått forbi hytta mi! Og så så du ikke Bjarne som måkte snø utenfor! Du må komme innom og hilse på en annen gang. Hytta ligger rett ved løypa når du svinger av mot Pellestova (på Nordsetersiden av Reinsvann), i dumpa etter bakken og svingen rett etter at du har svingt av!

Gammel'n sa...

Jahaja, jeg trodde hytta lå ved veien på sørsiden av Nevelvannet...
Passerte ganske nøyaktig 12:50, må se etter dere en annen gang - du får sende en nøyere beskrivelse.
Hvis det er snø igjen vurderer jeg en påsketur i området.

Anne-Brit sa...

I påsken er vi der hele uka, så da bare MÅ du stikke innom er du på de kantene. Regner med snøen holder en stund til!

Gammel'n sa...

Jeg har akkurat avlyst en langlang treningsinvitasjon 5.april der planen var å gå 100km+ på ski i Nordmarka eller på Sjusjøen. Nå ble det så usikkert med føreforholdene - og egen langrennsform etter to uker i Tyrkia - at dette nok uansett ikke ville blitt noe av.
En kosetur på Sjusjøen og titt innom i løpet av påsken skal dere derimot ikke se helt bort fra :-)