fredag 23. mars 2012

Ensom svale i fitnessenteret

Seks dager på Akka Alinda hotel i Kiris har vært seks dager med strålende vær - og alt for mye god mat - og litt for mye drikke. Det er åpenbart litt utenfor toppsesongen, og både hotellets faciliteter og livet i byene bærer preg av det. Men det visste vi jo da vi reiste ned hit for "halv pris".


Utsikt fra spisesalen; det blir 2-3 timer i sola utenfor her hver formiddag.. i strålende vær!

En ting som uansett sesong er tilsynelatende lite viktig på et slikt hotell er fitnessenteret. Begrensede åpningstider, lite innhold og langt fra alt som virker. Det står bra i stil med bruken; på seks treningsøkter har jeg sett kun én i tillegg til meg som har trent skikkelig - og han jobber som aktivitetsleder på hotellet. Men... det betyr ikke at det ikke har vært besøk i rommet.

Det er en jevn strøm av folk innom som prøver å forstå hvordan de ulike apparatene fungerer, og et absolutt høydepunkt fra der jeg sitter på trimsykkelen, er å se de mange som prøver seg på mølla. Dersom de overhodet finner startknappen starter mølla på 0.8 km/t - det er veldig sakte - og det er særdeles vanskelig å løpe så sakte, men det er det mange som har prøvd seg på. Folk i lakksko, folk i sandaler, og en og annen slenger med joggesko... tripper på harde livet på mølla i håp om at båndet skal bevege seg raskere - uten hell.


Arkivbilde fra hotellets fitnessenter.

Noen har klart å finne fartsknappen også, men jeg har vel ennå ikke sett noen "løpe" raskere enn 5 km/t. Sjøl har jeg løpt tre korte rolige økter på mølla (7 km, 5km, 2 km)... og 10 km/t virker jo raskt i dette selskapet. Jeg bruker den største mølla, som de andre ikke har fått liv i... der må man besvare 5-6 spørsmål på engelsk for overhodet å komme i gang - og det sliter Iranerne med. Ja, det er mest Iranere her ( i tillegg til tyskere, men de trener ikke).

Åpningstidene i treningsrommet er vanskelig å kombinere med måltider og annet, så det har stort sett blitt med en daglig "tidsklemmeøkt"; 3x10 min 40/20 på sykkelen - en fresk økt på totalt 50 min med puls opp mot 150. Også joggeturene på mølla har gitt puls opp mot 150 - så jeg er mildt sagt ute av løpsmodus nå. I morgen skal jeg løpe en tur ute (!) - den første siden romjula. Nå har også bilutleiefirmaet borte i gata her funnet fram syklene, så da blir det sykkelleie også - og kanskje bare utendørs trening resten av ferieoppholdet.

Nedenfor noen ferieminner. 
Er annet ikke fotografert ferieminne er at jeg har gått en anelse amok i klesforretningene her nede...  garderoben er betydelig utvidet.

Hotellet fra sjøsiden...

Leiebilen... kjekt å ha - kommer oss dit vi vil, når vi vil!

Motiv fra oltdtidsbyen Phaselis...

Det er vakkert her ved Middelhavet...

Vi var i Phaselis også i fjor - og da traff vi denne "juicemannen", som var der i år også. Det ble to glass appelsin- og granateplejuice på hver av oss....

4 kommentarer:

Frants sa...

Tror du koser deg jeg, Gammel'n!

Men du - hvordan har du kjent deg etter løpeøktene?

Gammel'n sa...

Joda, Frants. Jeg/vi koser oss. Men hvor kommer den store kulen over navlen fra?

Det har vel egentlig gått noenlunde ok etter det lille jeg har løpt. Det er ikke helt umulig at jeg nå kan starte med regelmessig forsiktig løping igjen.

Siste løpetur i ddg morges var på kuperte og tekniske stier, så det ble i praksis sakte jogg - men bortsett fra lyskesmertene (etter fallet i Vasa'n) funka det greit - uten etterfølgende rritasjon i bekkene slik jeg har fått ved tidligere forsøk på å løpe.

I morgen skal vi på langtur med bil til Pamukkale, men jeg håper å rekke en løpetur på kvelden... (asfalttest).

Anonym sa...

Godt du koser deg, særlig med de "små" øktene på mølla. Pamukkale er det fint. Men det har nok blitt litt strengere der nå med tanke på å ligge i leira. Men ganske så fantastisk der syntes seg. Kos deg videre Gammel`n :) PS! Håper vi sees på RUF 28.April

Gammel'n sa...

Takk Ståle.

Her har jeg det fint, og skulle jeg i tillegg komme i gang med lpinga igjen vil det jo være bonus over alle bonuser.

Jeg var i Pamukkale også i fjor, og vi får lov å sette oss ned og "plaske i det varme vannet i "trappene" - men det er likevel begrenset hvor vi får gå. Vi skal selvsagt også bade i kilden inne på høyden mot Hierapolis.