mandag 9. februar 2009

Langturer på skikkelig vinterføre

Fredagens langtur innendørs på Bislett - etter oppstarten av Team UltraRomerike - står i voldsomt kontrast til helgens to øvrige treningsturer. Lørdag ble det drøye 20 kilometer i snøstorm på bygdeveier i Lørenskog (Hammer-Losby-Drettvann t/r) samt en avsluttende snøpulstur rundt om Ahus. Med på turen var Geir og Frants - og Geir har også omtalt turen på bloggen sin: http://www.ultrafrykholm.com/2009/02/med-frants-og-olav-i-dyp-sn.html
(Bildet viser Geir etter avsluttet løpetur).

Søndag ble det 28 kilometer sammen med danske-John fra Jessheim og rundt om Gardermoen og Moreppen tilbake til Jessheim. Også det en flott tur, men jamen er det slitsomt med langturer på slikt snøunderlag.

Dette turen var forøvrig en typisk ultraløpergreie: John skulle sende sin mor med fly ved 13:30-tiden og hente sin kjæreste på samme sted 4 timer senere. En henvendelse til en ultraløper som bor i distriktet (meg altså) om det ikke passet med en 3-timerstur på ettermiddagen. Det passet ikke, men klarer en ultraløper å si nei til en langturinvitasjon...(?) Nei, plass ble ryddet i kalenderen i full fart - og vi fikk en fin langtur sammen - og Jons dag ble effektivt utnyttet samtidig som jeg omsider kom opp i over 100 km løping på en uke - det er fire uker siden sist.

Begge dagene hadde jeg også gleden av ca 1,5 time (hver av dagene) med ekstrem-snømåking. Bildet nedenfor gir i alle fall inntrykk av at det er vinter her i Fenstad, selv om været var myyye bedre i dag da bildet ble tatt enn lørdag/søndag.

Ingen kommentarer: