onsdag 11. desember 2013

Snøpulsing er bedre enn glatte gangveier

 
...i lyset fra hodelykta...

Dørstokkmila light
Rent teoretisk er jeg pensjonist, men med full vikarjobb som kondis.no redaktør og mye annet å stulle med, strekker ikke tiden til. Mandagens løpetur ble utsatt til i går, gårsdagens løpetur ble utsatt til i dag og  dagens formiddagtur ble omsider en sen kveldstur. Det ligner litt på "dørstokkmila" - og det er ikke så langt fra sannheten. Når jeg ikke kom meg ut på dagtid klarte jeg ikke å motivere meg for mørkeløping - og endte opp med litt sykling i stedet.

Snøpulsing på golfbanen
Men altså; i kveld fikk jeg satt av en sen kveldstime og litt til. Når jeg først kom ut, var det som alltid bare herlig. Gangveiene var glatte, så jeg tok korteste vei til golfbanen der det lå drøye 10 cm kram snø. Der ble det 9 kilometer snøpulsing med innlagte fotostopp.... flott trening og morsomt å ta bilder i lyset fra hodelykta. Tiden går utrolig fort når jeg tukler med fotografering på turene, og selv om det blir noen korte stopp er treninga like effektiv som ellers.

Det var tåke og glatte veier, desto finere å løpe på golfbanen...

Ski og ny langtur de neste dagene
Det var noen få skispor å se, men hvor var skiløperne? Det var masse dyrespor over alt, men hvor var dyrene? Det var bare mine joggespor, og her er jeg. Kanskje blir jeg skiløper på golfbanen i morgen eller fredag.... og på lørdag blir det blir det en ny treningstur fra Sessvollmoen der jeg har invitert andre til å bli med - så langt har fem respondert via Facebook, så da håper jeg på en super 3-mils (?) tur før et slitsomt julebord.

Hodelykta gir flottere nattmotiver enn ved bruk av blits.

Bare noe kratt, men vakkert likevel.

Det var ikke snø eller rim på treet, men slik ser et grantre ut når man løper med hodelykt.
 
Spor etter en løper! Her har jeg tatt igjen mine spor fra første runde. Her trengte man ikke musikk på øret; lyden av løpende føtter skapte fine og varierte lyder i den kramme snøen som var i ferd med å fryse til.

Harespor, de var ikke der på første runde!
 
Jeg tok ikke advarselen helt alvorlig...

E16 sett fra golfbanen.

2 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Ja, er det ikke fint å løpe i skogen om kvelden!? Med en god hodelykt er det bare moro. Og så flotte bilder du har tatt, det skal jeg jammen prøve neste gang!

Gammel'n sa...

Ja, kveldsløping er fint når man bare kommer seg ut av døra. Etter fire slappe (skade-)år har jeg "kommet litt ut av det" når det gjelder trening i mørket. Ble bare Elixia forrige vinter, og før det var det mølleløping i treningsrommet hjemme.

Ja med fotoapparat og få en tilleggsopplevelse på alle løpeturer. Den 21. har jeg med apparat for å ta bilde av deg :-)