mandag 16. desember 2013

"Den spreke folen"... det er meg det!Fole eller ungfole er jo et uttrykk man bruker om noe som er mye yngre enn seg selv. I dag ble jeg beæret med den betegnelsen for første gang på 30-40 år!!!

Kan han - kan vi !
Romerike Blad har i dag et oppslag over to sider om 92-åringene Kåre og Kolbjørn som satser på toppturer. Avisen innleder slik: Kåre og Kolbjørn lot seg inspirere av karen som besøkte ti topper i løpet av en dag.  - Kan han, kan vi, tenkte kameratene etter å ha sett den spreke folen som løp opp på 10 romerikstopper på en dag.

Wow.... " den spreke folen" er jo meg, en purung pensjonist sett med øynene til Lillestrømlingene. Men Kåre og Kolbjørn nøyer seg med en topp i uka, skriver avisen videre. Wow igjen, jeg synes det er kjempeimponerende og drømmer om å klare det samme om 29 år!

Kan jeg kalle meg gammel heretter?
Kåre Tveter spilte på Lillestrøms A-lag i 1938, 12 år før jeg ble født - og jeg er allerede pensjonert. Kameraten gjennom 80 år (!), jevngamle Kolbjørn Halvorsen er "Åråsens far". Dette er ikke noen hvemsomhelst for en LSK-patriot. Jeg er stolt over å kunne inspirere disse hederskarene til noe som helst - og at to karer på 92 skulle tenne på toppturene mine er jo helt eventyrlig. At disse gutta startet med den minst tilgjengelige av de 10 toppene jeg var på i sommer viser at heller ikke dette er gutter som gir seg så lett.

Jeg bare MÅ prøve å få en topptur med disse gutta neste år. Journalist Rune eller Bjørn Inge i RB; det er bare å booke oss inn!

Reportasjene som inspirerte 92-åringene:
http://krampegammeln.blogspot.no/2013/07/na-er-pensjonistene-rekordspreke.html

http://krampegammeln.blogspot.no/2013/07/fantastisk-fin-romerike-ti-pa-topp.html


2 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Det er så moro når en kan være til inspirasjon for andre! Da er det litt nyttig dette vi driver med, ikke bare en egotripp. Og du er jo super sprek, litt over gjennomsnittet for en pensjonist vil jeg anta. Stå på videre!

Gammel'n sa...

Javisst var dette morsomt. Jeg har også fått tilbakemelding fra rb-journalisten som skal prøve å avtale en topptur for 92-åringene og meg til sommeren.

Dette med motivasjon slår nok flere veier; de som lar seg inspirere, de som er likegyldige og de som lar seg irritere (og kanskje er litt misunnelige).