søndag 6. februar 2011

www.kondis.no er også en fin hobby

 
I forrige uke skrev jeg om hobbyen min: Ultraløpsutvalget. En annen trivelig hobby er utlegging av nyheter på kondis.no der jeg bl.a. er Romeriksredaktør. Til sammen tar disse hobbyene (+ Romerike Ultraløperklubb og løpsarrangementene våre) omtrent all ledig fritid utenom egen trening og familie.

Siden 2004 har jeg lagt ut anslagsvis 1.300 artikler og langt over 10.000 bilder, kanskje det dobbelte. Det aller meste på Romerikesiden, men etter hvert også veldig mye ultraløpsrelatert stoff.

Første reportasjer med nytt fotoutstyr
Nå har jeg byttet ut eget fotoutstyr med nytt fotoapparat og objektiver som Kondis har kjøpt inn, og i går skulle dette proffere utstyret testes for første gang. Først på skirennet "Fenstadrunden" her hjemme, og deretter på Vinterkaruselløpet på Haga.

Været og lysforholdene var gode, og jeg var mer enn fornøyd med bildene jeg tok. Jeg kom hjem med 850 bilder som ble redigert ned til ca 75 hvorav ca 50  ble lagt ut på to artikler på kondis.no, se linker nedenfor. På disse "oppdragene" kommer jeg skikkelig inn i miljøet selv om jeg ikke konkurrerer selv; det er kjempehyggelig. Det føles som om jeg kjenner nesten alle.

Stian Grenaker fra Nes Ski vant Fenstadrunden - ett av bildene i kondisreportasjen min:

Gunn Helen Hagen fra Oppstad IL - ett av bildene i kondisreportasjen min:

I går ble det en treningsfri dag, siden jeg var i Daniels (nevø) 8-årsdag hele kvelden - og hele dagen gikk med til fotografering og reportasjer. Dermed trengte jeg 3,5 time i dag for å nå mine minimum 10 timer pr uke. Det ble 1.20 (16 km) på ski og 2.10 (56 km) på trimsykkelen.

Hittil i år; 12 treningstimer pr uke
Dermed ble det nøyaktig 10 timer trening denne uka: 126 km sykkel (inkl 2 intervalløkter) , 46 km ski, 2 styrkeøkter. Hittil i år 63:25 som gir et ukesnitt på 12:01. Hvis alt går etter planen avsluttes neste uke med den tradisjonelle "Skijegerturen" som egentlig var planlagt senere på vinteren. Sammen med min unge søster (Reidun 61) kan det ende med en 10 timer+ tur i Østmarka i alle typer løyper.

Opptur på dagens skitur
Spesielt skituren i dag ble en fin opptur etter fredagens skuffelse med hælsmerter. For det første var det strålende vær med sol og vindstille. I tillegg var det kjempefine løyper og skia var nypreppa. Jeg var mer opplagt enn på lenge (pga hviledag i går) og hadde til og med bra feste i de få motbakkene. Det er veldig bra med snø på jordene nå, og jorder er det på alle kanter her i Norges mest kornrike kommune. Skiløyper er det kjørt "over alt"....

"Skiløyper over alt" på jordene....

6 kommentarer:

Anne-Brit sa...

He,he, synd jeg ikke var på Haga da når superfotografen var ute med superutstyret sitt! Stor sjanse for å få et flott bilde da forstår jeg!

Gammel'n sa...

Ja, sånn går det når du prioriterer familietreff framfor Vinterkarusellen.
Neste løp på Årnes rekker jeg ikke, da er jeg i Stockholm, men kanskje løpet i Lillestrøm.

quies sa...

Skikkelig skarpe og flotte bilder. Det ser ut til at du har fått teken på det nye kameraet allerede.

Bra nivå på treningen også. Jeg ligger også på 10+, men det er litt væravhengig. Mye snø = mindre utetrening.
Jeg har likevel hatt noen gode løpeøkter, for meg, i det siste.

Ser ut til at du har ypperlige skiforhold. Her er det meste is, men vi venter snø fra i morgen.

Ha en fin dag!

Gammel'n sa...

Ja, du ser godt forskjell på bildene tatt med Canon 7D og det fra skituren som er tatt med et lite kompaktkamera.

Ja, flotte skiforhold og masse snø. Kom 10-15 cm sist natt, så i dag ble det snømåking i stedet for skitur (+ en time på sykkeln).

Anne-Brit sa...

Jeg er mektig imponert over treningsmengdene dine. Spesielt at du kan sitte helt alene i kjelleren og sykle! Det kreves en utrolig sterk motivasjon, det er helt sikkert!

Gammel'n sa...

Ja, motivasjonen må være sterk. For meg henger det sammen med at jeg i godt voksen alder ikke tør å slippe meg for langt ned treningsmessig, da får jeg problem med håpløs form og demotivering når jeg skal begynne å løpe igjen.

Sykling i treningsrommet er kjedelig, så jeg har en mix av "triks" for å overleve: Noe interessant å se på på TV'n (event.DVD), intervaller og ikke minst alltid en konkurranse mot en ukjent X som jeg skal ta igjen (i praksis er det en snittfart bedre enn det jeg har så langt på treninga - som jeg så måler meg mot hvert minutt til jeg er på høyden og forbi)..