torsdag 10. februar 2011

Endelig en ultrautfordring igjen...

Den årlige Skijegerturen byr på mye mer enn tospors "trikkeskinner"...

Etter UltraBirken i september kan jeg ikke skryte på meg en eneste ultrautfordring. Hæl og mage har skylda....og treninga har vært fordelt på flere halvlange økter og mest på sykkel.  Men, nå er det bare 31 timer igjen til et 10-timers skieventyr.

Supersprek søster
For tredje år på rad skal jeg oppsøke alle "Skijegerpostene" i Østmarka sammen med Reidun (min superspreke søster); ikke på én sesong, men på én dag. Jeg har flere turer alene tidligere, men disse årene sammen med Reidun er de fineste. I fjor var også lillebror Knut med oss, men han er nå på Gran Canaria. Det er ingen kjempestor fysisk utfordring, men Reidun (61 år) har bedre skiteknikk enn meg og er ekstremt utholdende. Som hun selv sa forrige helg; "hadde jeg ikke ødelagt kneet for mange år siden hadde jeg kanskje blitt ultraløper".

En halv gang mer omfattende enn Vasaloppet
Jeg har også mange Vasalopp bak meg, og kondisjonsmessig sammenligner jeg disse turene med å delta i Vasaloppet (joda, Reidun har også flere Vasalopp). Forskjellen er at det er mindre intensivt på skijegerturen, men med gjennomgående mye dårligere løyper er det tidsmessig en halv gang lengre. Målt med linjal på kartet er ruta mellom de 15 Skijegerpostene vi skal besøke på 53 kilometer, så virkeligheten er vel nærmere 70 kilometer. Løypene varierer fra dobbeltspors trikkeskinner via scooterløyper til kaving og tråkking i løssnø. Det siste er ganske hektisk med smale konkurranseski og staver beregnet på maskinpreppa løyper.

Vi starter lørdag morgen litt før sola står opp fra Skulerud ikke langt fra Losby, går litt kryss og tvers mot Mariholtet i vest til Vangen i sør, så over mot Losbyvassdraget øg østover nesten til Flateby, tilbake til Losbyvassdraget og nordover mot Ramstadsjøen og over til Østbytunet ved Lørenskog kirke der vi bør være tilbake etter 10-11 timer, altså litt etter at det har blitt mørkt - og altså avslutning med hodelykter.


Jeg gleder meg masse til turen, selv om det kan bli tungt føre også i år med all snøen som kom både tirsdag og i dag. Hvor mange av løypene er kjørt etter snøfallet???

2 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Høres ut som en flott, men anstrengende tur! Blir sikkert en flott opplevelse, får håpe det er mange fint oppkjørte løyper. God tur!

Gammel'n sa...

Takk, Anne-Brit.
Det blir veldig spennende med løypene. På Rælingen/Enebakk-siden er de dårlige til å oppdatere status i Markadatabasen, men innen lørdag ettermiddag håper jeg løypene er kjørt opp. På Oslosiden og nedover i Vangenområdet er det allerede preparert i dag:
http://maps.google.no/?q=http://www.skiforeningen.no/markadb/kml/loypestatus/11.kml