søndag 20. februar 2011

4 timer sykkel =100km+

Langturen på ski ble kuldekonvertert til 4 timer på trimsykkelen.

I dag tidlig var jeg pakket og klar for Skijegertur i Østmarka. Gradestokken viste -22C, mye kaldere enn varslet, men jeg fikk på meg skiklærne og reiste nedover mot Lørenskog. Underveis varierte temperaturen fra -21C til -26C (Kløfta og Frogner). På sletta nedenfor gården til Reidun og Jens var det -24C.

Det hele endte opp med to timer skravling ved kjøkkenbordet på Nordli gård mens vi håpet på at tempen skulle stige brått i det fine været. Det var sol fra skyfri himmel - og tempen steg... såvidt. Klokka 10 var det fortsatt -22C, det var allerede for sent å legge ut på en 8-10 timers tur, og nok en gang måtte vi utsette turen på grunn av kulde. Forrige søndag var det årets kaldeste dag. I dag var det årets nest kaldeste dag. Snakk om timing ! Ny dato er satt til søndag 27.februar, da er det meldt temperaturer rundt 0.

4 timer på sykkel'n
Jeg var innstilt på en lang treningsdag, så hele ettermiddagen tråkket jeg på trimsykkelen i treningsrommet. GPS'en var klargjort til skitur, men den viste fortsatt 0,0 km etter fire timers sykling - elendig klokke.... Derimot viste sykkelcomputeren 128 kilometer, et snitt på 32 km/t. Det er for "snill" måling og ut fra antatt fart på racer'n med tilsvarende intensitet vurderer jeg det til 26 km/t og altså 104 kilometer totalt.

Jeg hadde klargjort tre termoser med solbærtoddy og mange brødskiver med fleskepølse til skituren, og dermed ble det en noe uvanlig servering i treningsrommet i dag. 10-timersuka satt langt inne når Skijegerturen ble utsatt, men jeg endte opp på 10:30 hvorav 8:20 på sykkel.

Værprognosene for neste uke viser snø onsdag, torsdag, fredag. Det er ugunstig med tanke på oppgåtte-/ oppkjørte løyper til helgen.
Temperaturer rundt 0 ser derimot bra ut, så da bør det bli Skijegertur søndag 27.februar eller mandag 28.februar.

2 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Synes det er helt fantastisk at du klarer å motivere deg tl 4 timer på sykkel i kjelleren! Imponerende!

Gammel'n sa...

hehe, takk. Motivasjonen ligger ikke i syklinga. Det er mer det at jeg så inderlig gjerne vil bevare kondisjon og stayerevnte til jeg kommer i gang med løping igjen.

Ekstra ergerlig er det at både magen og hælen reagerer negativt på skigåinga, dermed blir det lite skigåing i tillegg til ikkeno' løping.

Det mangler bare at knærne begynner å krangle, så må jeg stå der i timesvis og dra skistrikk :-) i stedet for løping/skigåing/sykling.