fredag 13. juli 2012

Treningsmotivasjon krever et mål

Kanskje klønete formulert tittel, men det jeg mener er at det er vanskelig å motivere seg til trening hvis det ikke er et mål et sted der framme. Det gjelder kanskje ikke alle, men det gjelder definitivt gamle meg. Det er heller ikke nok med et mål, målet må også være realistisk.

Det er vel det siste jeg har tvilt på denne uka. Jeg har - til tross for bekkenplagene og dårlig løpsform - satt meg som mål å fullføre både UltraBirken (58 km) og Nordmarka Ultra Challenge (80+ km) i september. Det er egentlig meningsløse mål, men det er altså snakk om å fullføre innenfor maksimaltiden - ikke å løpe fort på noen som helst måte.

Etter en periode med mindre plager enn på to år, fikk jeg en skikkelig baksmell etter søndagens langtur fra Mylla til Tverrsjøstallen (forrige blogginnlegg). De neste dagene hadde jeg veldig vondt i begge lyskene... og jeg trengte det meste av uka for å bli OK igjen. Jogget 15 min på mølla i går, og har ellers bare gjennomført 5 korte sykkeltreninger denne uka + en styrkeøkt.

Målet er likevel uendret: Jeg vil prøve å fullføre de to terrengultraløpene. Jeg får ikke løpt fort, så konkurranser på kortere distanser er helt uinteressant, og sykkelkonkurranser frister ikke en feiging på sykkel. Og... jeg MÅ jo ha et eller flere konkurransemål, konkurranser er fortsatt drivkraften for gamle meg. Det vil det være helt til jeg skjønner at det er helt urealistisk å konkurrere videre, og når er det vel egentlig det?

HER VED ROENSÆTRA (INNENFOR TVERRSJØSTALLEN) STARTER DEN DELEN AV NUC-LØYPA JEG ENDA IKKE HAR TESTET. AVSLUTNINGA ER VED HØNEFOTEN LIKE VED MARIDALEN SKOLE.

Litt søvn nå, så er jeg klar for å teste de de siste 30 km (fra Roensætra 38 km til Hønefoten 68 km) av NUC-løypa... det blir en real test på realismen i konkurransemålene mine for høsten. Etter den turen har jeg også vært gjennom hele NUC-løypa på fire treningsturer - og neste "prosjekt" blir å prøvejogge UltraBirkens nye løype.

RITA, FRODE OG ROLF TESTET DE FØRSTE 40 KM AV ULTRABIRKENS NYE LØYPE I GÅR. MOVING PACE PÅ 7 MIN/KM TYDER PÅ EI TØFF LØYPE!
NÅR JEG SKAL PRØVE MEG PÅ HELE LØYPA OVER 58 KM BLIR DET ER LAAANG TRENINGSDAG... OM ET PAR UKER.

Ingen kommentarer: