søndag 29. juli 2012

Kan det bli våtere i marka?

HMMM.... HAR DENNE BEKKEN VÆRT HER TIDLIGERE?

Vått terreng forbindes gjerne med høsten, eller snøsmeltinga på våren. Men våtere sommerterreng enn i år har jeg knapt nok opplevd. Terrenget er mettet av vann og bekkene jeg knapt nok har lagt merke til tidligere er nå frådende vannfall. Vått - men vakkert er det!

I dag jogget jeg rundt "Lille Kvennarunden" i Fenstadmarka med Lilo, i strålende sommervær - men med åpenbare tegn etter været i går og forsåvidt tidligere i sommer. Den som ikke liker å bli våt på beina har ikke noe i skogen å gjøre nå. Jeg liker å bli våt på bena - det er bare moro, det synes tydeligvis Lilo også.

EN AV TUSEN VANNDAMMER SOM VI BARE PLASKET UT I...

BEKK ETTER BEKK KRYSSET LØYPA... HVOR KOM ALT VANNET FRA?

På de 10 første minuttene av dagens joggetur planla jeg omtrent denne starten på blogginnlegget; Tungt, vondt og klar for løpepause. Bena var absolutt ikke restituert etter onsdagens 10-timers tur i UltraBirkenløypa, vridningen i høyre ankel var fortsatt vond og det smertet litt i venstre lyske. Det ble en puslete åpning i motbakkene første halvannen kilometer, men det gikk seg til mer og mer. Bena kom i gang, lysken var som vanlig "bare litt irritert" og ankelen klarte seg bare jeg var forsiktig med hvor jeg satte ned foten. Vannet ga konstant nedising av smerteområdet...

STRUPSTADHYTTA, UTGANGSPUNKT FOR TURENE MINE I KVENNARUNDEN.

Det er viktig å ikke ta alle signalene i starten av treningsturene like alvorlig, da ville jeg snudd etter få minutter i dag - og svært ofte ellers også. Nesten uansett hvor tungt det går i starten.... blir det en fin treningstur - og erfaringen gjør at jeg innerst inne har den forventningen selv når det er som mest frustrerende i åpningsminuttene.

Jeg snudde altså ikke, og fikk 75 fine minutter med Lilo i et vått Fenstadterreng. I ettertid er det vel bare høyre ankel (eller vrist... vanskelig å kjenne hvor smerten egentlig kommer fra) som bekymrer litt på kort sikt, jeg får løpe de neste turene på flatt underlag (?).

Noen flere bilder fra en flompreget tur:DE TO SISTE BILDENE ER FRA KAMPÅA NEDENFOR OG OVENFOR BROA OVER ÅLANDSVEGEN, VED KVENNA

4 kommentarer:

Jannicke sa...

Mye vann hos deg, Olav :-)

Var slett ikke ille gjennom Nordmarka på torsdag.

Gammel'n sa...

Det tørker jo fort opp bare det blir noen dager uten regn....
Her var det også ganske bra fram til fredag, men etter lørdagens massive regnvær var det våtere enn vått igjen.

Satser på en tørr høst og flotte forhold i UB og NUC i september, det kan jo ikke være så mye vann igjen der oppe nå :-)

Unknown sa...

Kjenner dessverre til det der, at starten ofte kan være litt "fæl"... Men som du sier, en kan ikke alltid ta hensyn til alle vondtene som dukker opp over alt heller. Selv om det da også kan være litt vanskelig å skille vondt og VONDT. :)

Gammel'n sa...

Enig med deg Guro, men akkurat denne gangen var den ene vondten av det slaget jeg skulle tatt hensyn til. Høyre vrist/ankel er mye verre nå etterpå, så det blir noen dager uten løping nå (sykler i stedet). Uansett bare en bagatell slik jeg vurderer det.