fredag 20. juli 2012

I'm back - beste løpsopplevelse på 3 år

MARKBLOMSTER I SKOGKANTEN VED "KVENNA"
HVORFRA DAGENS LØPETUR STARTET

Jeg bare MÅTTE prøve igjen, løpe i "normal" fart altså. Det er lengre enn lengst siden det gikk smertefritt (sept 2009) og et par tidligere tester har vært alt annet enn vellykket. I dag lot jeg Lilo (bikkja) bli igjen hjemme og løp ut fra "Kvenna" i Fenstad i fint kveldsvær. Planen var å gå fort i motbakker og løpe i normal langturfart i lettere partier. Det ble jogging i motbakker og halvrask løping ellers. Wow, for en følelse.

SMALE STIER, MEN FLOTTE Å LØPE PÅ !

En halvtime ut i løpeturen var jeg sikker på at dette skulle bli en smertefri tur, og jeg grublet over hva jeg skulle skrive på Facebook og bloggen - og drømte meg helt bort i min egen opprømthet. Da ble jeg brutalt minnet på at når man løper fortere faller man hardere. Med lårhøne og oppskubbet håndledd var jeg litt mer forsiktig resten av turen, og ikke bare gikk det smertefritt - det var til og med hyfsat fart (for en gammel mann). Når så jeg sist 6 tallet pr/km i kupert og våt terrengløype?? (jada, høyt på 6-tallet).

HØYRE (ØSTRE) DEL AV DAGENS RUNDE ER EN DEL AV OLAVRUNDEN JEG HAR LØPT MYE ETTER AT JEG FLYTTET TILBAKE TIL FENSTAD. MYE AV DEN VESTRE LØYPA HAR JEG IKKE VÆRT OBS PÅ, DEN EKSTISTERTE IKKE DA JEG FLYTTET TIL RÅHOLT RUNDT ÅRHUNDRESKIFTET. JEG FANT DEN PÅ TUR-O KARTET TIL NES O-LAG (TAKK BRUTTER'N FOR AT DU KORRIGERTE INN DENNE STIEN).

DENNE NYE RUNDEN PÅ 9 KM (ELLER 14 KM MED START VED KÅRSTAD) KOMMER TIL Å BLI MYE BRUKT I TRENINGA MI FRAMOVER. MEST SMAL STI, NOEN MYRHØL, MEN GJENNOMGÅENDE VELDIG BRA LØPBART - OG BARE MIDDELS KUPERT.


Det er tre måneder siden jeg kom i gang igjen med dilting og jogging annenhver dag, og gradvis har både bekkensmerter, lyskeplager og hælen blitt bedre. De siste to ukene har det gått smertefritt i rolig fart, men jeg var ikke alt for optimistisk før dagens raskere tur - som var den endelige testen på om jeg nå var mer eller mindre fit for fight igjen.

Det ble en gedigen opptur, og den fineste løpsopplevelsen på minst 3 år. Ja, en av de beste løpsopplevelsene noensinne, for nå har jeg lært at det ikke er en selvfølge å kunne løpe som man vil. Før var fokus bare på tid og resultat, løpinga var ellers en selvfølge. Jeg er snart en gammel mann, men med litt flaks får jeg kanskje med meg et antall lange terrengløp en del år framover.

Det er 2 måneder til UltraBirken... og ytterligere to uker til Nordmarka Ultra Challenge. Jeg går for begge!


MARTIASTEIN. DENNE HAR JEG IKKE SETT TIDLIGERE. DEN LÅ PÅ EN STI JEG TIDLIGERE IKKE HAR LØPT. FORRIGE GANG JEG BODDE I FENSTAD LØP JEG UTENFOR STI I DETTE TERRENGET NÅR JEG TRENTE TIL ORIENTERING, OG PÅ VEGER NÅR JEG TRENTE TIL VEGLØPING.


 DET ER FRODIG OG VAKKERT I SKOGEN NÅ - I BAKGRUNNEN KAN VI SKIMTE LØYPEKRYSSET DER DAGENS TUR STARTET. DETTE ER FORØVRIG 50 METER FRA HYTTA TIL EN AV NORGES BESTE ULTRALØPERE (JOHN HENRY STRUPSTAD).

1 kommentar:

Jannicke sa...

Godt å lese at du har hatt en fin løpsopplevelse Olav.