tirsdag 5. juli 2011

For tidlig med løping


Jaja, etter en ukes Voltarenkur og noen korte joggeturer kan jeg enkelt konkludere med at jeg ikke er klar til å starte løpetrening igjen. Noe annet hadde jeg vel egentlig ikke ventet heller, så det er ingen grunn til å være skuffet. Jeg har to sykler, rulleski og badebukse - så jeg skal få min dose trening likevel. Jeg fortsetter i tillegg med minikorte joggeturer på mølla der jeg løper til smertegrensen, enten det er 30 sekunder eller 10 minutter.... og jo før jo bedre blir det nytt NIMI-besøk.

I dag løp jeg samme løpeturen med Lilo som for to dager siden. Det går greit å jogge disse 35 minuttene, men jeg får vondt etterpå - og ikke minst kjennes smertene dagen etter (smertefullt å gå).
Jeg tok noen vodeosnutter med kompaktkameraet... men selv korte filmer blir tunge filer. Her må jeg forske litt videre og søke litt hjelp. Levende bilder er morsomt.

Lærer av Touren
På gårsdagens og kveldens sykkeløkt i treningsrommet så jeg på opptak fra TdF, og kopierte tråkkfrekvensen til gutta på skjermen. Det var mye kjappere tråkk enn jeg hadde trodd.... det ser ikke så gæli ut, men når jeg selv skulle opp i samme frekvens måtte jeg jaggu jobbe skkkelig (selv på lav belastning).

Dermed har jeg på få dager lært to ting av Touren; lavere seteinnstillling og høyere tråkkfrekvens. Det siste har jeg vært obs på, men tråkket var ikke så kjapt som jeg trodde.

Om jeg har fått meg bikkje?
Neida, Lilo er juniors Jack Russel terrier, og begge bor for tiden her i gamlehjemmet etter at Ole flyttet hjem fra Kristiansund. Nå er han på jobbjakt og deretter husjakt - og inntil da har jeg en liten treningsvenn.

Filmsnutt:

4 kommentarer:

Jannicke sa...

Hei Olav,

Det er mulig å stilt inn sykkelen geometrisk slik at den er tilpasset deg. Flere sportsbutikker har dette tilbudet. Jeg benyttet Foss & co sine tjenester i Strømmen i fjor, og var fornøyd med utbyttet. Prisen da var 1.500 NOK-det er det verdt. Du får en riktig sittestilling, riktig kraftoverføring og forebygger skader.

Jannicke

Gammel'n sa...

Hei Jannicke

Det kan være en god ide å se på dette en gang til.
I utgangspunktet var dette tilrettelagt i spesialforretningen der jeg handlet - det gjelder begge syklene.
Men når det gjelder setehøyden har jeg tuklet med det etterpå....
Prøver litt til med justert høyde; dvs strake knær når hæl er på pedal i laveste posisjon.

Jannicke sa...

Hei igjen Olav. Knærne skal ikke være helt strake-det skal være en ørliten knekk i leddet for å få best effekt.

Jannicke

Gammel'n sa...

hehe, jada. Strake knær når hæl er på pedal, gir faktisk mer bøy på kneet enn det jeg tidligere hadde - når jeg flytter foten tilbake i klikkpedalen.

Kom akkurat inn fra intervalløkt, 10 x 4.00/1.00 min - og opplever at jeg har bedre trøkk nå, men jeg får krampetendenser i legga. Må kanskje velge en mellomting av det jeg har nå og det jeg hadde før... (?)