fredag 29. juli 2011

40 kilometer med John Henry

Her har John Henry løpt omtrent en maraton.... og ser fortsatt uforskammet sprek ut på vei ned bakkene mot Vormsund.

En av norges beste maratonløpere, John Henry Strupstad, har hytte her i Fenstad - og deler av røttene sine fra bygda. Det fikk jeg vite ved en tilfeldighet siste julaften, og hytta han disponerer har jeg rundet noen hundre ganger på trening, det er bare 3-4 kilometer herfra.

Nå har vi for andre gang tatt ut han i den norske troppen til VM 100 kilometer. I fjor debuterte han med å få solid oppmerksomhet da han ledet med 5 minutter halvveis, for senere å måtte bryte etter en alt for tøff åpning. Nå har den tidligere baneløperen (800/1500 meter) fått mer rutine - og han trener veldig målrettet inn mot VM som arrangerer i Winchoten Nederland 10.september.

Ukesdosene er oppe i over 200 kilometer løping, og i dag skulle han løpe drøyt 70 kilometer på veiene i distriktet. Jeg møtte han på sykkel litt ut på dagen, og hadde en hyggelig prat med en sprek løper i nesten 40 kilometer. Farten lå rundt 4.20/km i sterk varme.... så det er ikke rart han mot slutten hadde mer lyst på cola enn å fortsette løpingen. Det var fint å bli bedre kjent med Hedmarkingen.

Og her ble det et par minutters colapause i skyggen av Jokerbutikken på hjørnet. 68,5 kilometer er løpt, det er enda noen igjen før han er tilbake på hytta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finnes fortsatt noen "sprekfanter" :)