lørdag 12. januar 2013

Gamla og Gammel'n i minus 16


For en herlig dag på ski i dag! Det var meldt sol og 7-8 kuldegrader her i Nes, og det med sola stemte bra. Ikke ei sky på himmeln, men lav sol gir jo mest skygge i skauen likevel. Det som stemte dårligere var temperaturen, det var -16C da vi parkerte ved Ihlangsvangen i Skogbygda.


Vi, det var "Gamla" - storesøster altså - og meg. Hun kom kjørende opp fra Lørenskog og møtte meg på Vormsund før vi kjørte til Ihlangsvangen innenfor Fallet - en svært snøsikker plass i Nes der det alltid er nykjørte fine løyper. Det var mye kaldere der oppe enn i lavlandet ved Vorma - så vi supplerte med tykkere skihansker og et og annet ekstraplagg.


Reidun har gått mest på "Losbylinna" tidligere i vinter, mens jeg bare har to turer på jordene i Fenstad. Nærmest null og nix i høydemeter så langt i vinter altså - men på dagens tur var det litt opp og ned det meste av tiden... men ingen bratte bakker. At det ikke var så bratte bakker var kjekt, for selv om det var greit i sporene var det veldig skarpe kanter og vrient å ploge eller skifte spor på det harde føret. Her gjaldt det å holde seg i trikkeskinnene hele veien - og det taklet vi bra begge to.


Det var litt kaldt å puste inn -16C, spesielt i starten siden vi startet i slake motbakker med raskt stigende puls. Senere gikk det greit. Selv i kaldt vær og langt innpå skauen møtte vi en hel del folk på tur. Dette skyldes nok føremeldinga (se lenger opp) som sto i lokalavisa fredag.

Det ble en fin tur på nøyaktig 20 kilometer i 5:30/km snittfart. Reidun - som går IngaLåmi stort sett hvert år, er bedre teknisk enn meg - så farten hennes er helt grei til mitt bruk. Dessuten holder hun i både 5 og 10 timer på de lengste turene våre... så nå håper jeg det ikke blir lenge til årets første skikkelige langtur på ski med "Gamla".

App
I går kom jeg over en "app"-applikasjon, og kunne ikke motstå fristelsen til å lage min egen "app". Den heter selvsagt KrampeGammeln. Når jeg får bedre tid utpå våren en gang får jeg utvikle den videre...

På tro og ære
I går var jeg i en rettsal for første gang (bildet er fra Tinghuset i Eidsvoll). Rett før jul tikket det inn en vitnestevning - der jeg skulle vitne mot en som havnet i grøfta ved butikken på feltet her sist sommer. En opplagt fyllekjørerhistorie - og en tiltalt jeg derfor ikke føler noe sympati med, selv om det var en gammel og stakkarslig kar. For oss som går, løper og sykler langs veiene er sjåfører som er påvirket av alkohol, narkotika og SMS-trang en uberegnelig trussel.

Snart flytting
Det nærmer seg flytting, pakkeesker dominerer bildet her i huset nå - og ulike nyinnkjøp krydrer dagene, en dyr men morsom sport. I dag var turen kommet til ny spisestue, og en ettermiddagstur til A-møbler robbet kona for det meste av det hun hadde på kontoen sin, mens jeg fikk gleden av å være med å bestemme. Om tre dager overtar vi leiligheten på Vormsund Brygge, og neste helg flytter vi det meste.... 7 kilometer ned langs Vorma - men ikke med båt, vi velger landeveien parallelt med elva.

2 kommentarer:

Unknown sa...

For noen spreke "gamlinger" dere er, begge to! :)

Gammel'n sa...

hehe, takk for det Guro. 125 år er ingen alder - til sammen :-)

Leste forresten akkurat ukesoppsummeringa på bloggen din.