fredag 2. november 2012

Dette blir et realt eVANNtyr !!!

Værprognosen for Kaldmo, vendepunktet for 52-kilometeren i morgen. Kondis.no-redaktør Heming Leira får nok noen vassne bilder derfra i morgen.

I morgen tidlig går starten på tidenes første Vestfold Ultra Challenge. Da det nye løpet var på planleggingsstadiet på sensommeren hadde jeg med meg løpsleder Tomas Pinås på en 9 timer lang våt og kronglete tur i traseen til Nordmarka Ultra Challenge - og han så da fram til å kunne presentere løperne for en mye tørrere og snillere løype nordover fra Holmestrand. I dag ringte Tomas fra skauen - og fortalte om forhold som gjorde at Nordmarkaturen bleknet. Det regner og regner og er usannsynlig vått i terrenget.

Løpet i morgen blir helt åpenbart et realt eVANNtyr!!

 Bildene ovenfor: Det var veldig vått på gjennomløpinga mi for 2 uker siden også, sammen med Inger-Marie og Geir. På bloggen skrev jeg om min våteste løpetur (7,5 time) noensinne. Nå er det enda våtere, og i Haukelielva rett før Kaldmo har Tomas i dag spent opp et tau løperne kan holde i når de vader over "bekken".
 
Det er meldt regn hele dagen, men mengden varierer fra normalt regn til skybrudd... og er vi uheldige kommer det 50 mm regn mens vi strever oss fram på 52 km eller 82 km mellom Holmestrand i sør - og nesten til Konnerud i nord. Det bekymrer meg ikke så mye, spesielt ikke etter at jeg konverterte til "kortløypa" på 52 kilometer. Jeg blir ikke våtere enn gjennomvåt - og våtsokkene på føttene stoler jeg 100% på. Det dreier seg om ikke å fryse, og da må jeg først og fremst holde meg i bevegelse, jeg trenger de nevnte våtsokkene, og jeg tar med 3 par vanter og like mange luer. Det er utrolig hva tørre vanter og tørr lue gjør - ikke minst psykisk - så det blir litt av gulrota etter vending halvveis.

I tillegg til masse gjennomvått terreng med enorme vanndammer og gjørmehøl - går mer enn en tredel av løypa på grusvei, så mellom sjøslagene i det kuperte terrenget kommer vi litt til hektene igjen, og får pyntet litt på kilometertidene som uansett blir stygge! Jeg har et "skjema" til 7:48.... det gir målgang en halvtimes tid før det blir mørkt. Best case kan jeg klare sub 7 timer, men det virker ikke realistisk - siden magen ikke tåler fartsøkning på vegløpinga.

Jeg gleder meg uansett, og 03:15 i natt henter jeg Gunnar Fæhn som skal løpe 50 milesløypa (målt til 82 km), 04:00 plukker jeg opp favoritten Gjermund Nordskar på Røa, 05:00 er vi ved start - og 07:30 er jeg i gang halvannen time etter gutta i langløypa.

Forhåndsomtale av løpet - som jeg la ut på kondis.no i går.

1 kommentar:

Jannicke sa...

1/3 på grusvei?

Naturen er flott uansett vær :-)

Lykke til i morgen, Olav.