torsdag 5. april 2012

Same procedure every year, Olav

Fenstadmarka ved Ellingsjøen i dag...

Akkurat som James har sin årlige "procedure" rundt juletider, har jeg min annerledes årlige prosedyre på våren - når vinteren er på hell og våren har festet grepet; Da er det klart for årets første løpetur i terrenget, og det har i mange år skjedd på stiene langs og nord for Ellingsjøen i Fenstadmarka.

Vanligvis kommer denne første turen mens det ennå er en del snø i terrenget ellers, men bart i den vestvendte lia like borti' her. Før jeg reiste til Tyrkia for drøyt to uker siden var en slik tur utenkelig på grunn av snøen, så kommer vi hjem og det er ikke bare nesten snøfritt - det er i realiteten helt snøfritt i denne delen av terrenget. Det kan ikke ha vært så mye kaldere her enn i Antalya de to ukene.

Et og annet vindfall etter vinterens storm er ikke til å unngå...

Det er herlig å løpe disse første turene i terrenget - og slik ståa er nå passer det bra å legge det lille jeg løper (jogger!!) til terreng, siden farten ville vært den samme på vei. Magen vil bare akseptere sakte fart...

Det ble bare 52 minutter (7,5 km) jogg i dag - men altså en fin opplevelse. Setter meg på sykkelrulla etterpå og tråkker en times tid... så det blir en grei start på påsketreninga. Dagene etter hjemkomst fra Tyrkia har vært preget av veldig lange arbeidsdager og bare litt puslete sykkeltrening på kvelden. Akkurat i går hadde jeg riktignok en fin avslutning da jeg på 2.runden i min lokale sykkelløype satte ny pers med HardRocx-sykkelen på 25:05.

Resten av påsken blir det mest sykling, men jeg skal også prøve å legge inn 30-60 min jogg i terrenget hver dag. Det kan være greit å teste magen skikkelig før jeg skal til Daljord på NIMI 17.april.

Neida, det var ikke helt snøfritt - bare nesten!

2 kommentarer:

Jannicke sa...

Ingen ting slår løping i terrenget, Olav :-)
Hard Rocx-ikke dårlig. Nydelig sykkel jeg bruker selv.

Gammel'n sa...

Ja, Jannicke. Jeg kjøpte en Hardrocx Helium Carbonium på tilbud i slutten av september.... herlig sykkel som jeg kommer til å bruke både på vei og i terreng.

God å ha når jeg ikke klarer å løpe så mye, men vi er 100% enige om at terreng er tingen :-)