tirsdag 13. mars 2012

VÅR! ...årets første utendørs sykkeltur

Vårlig og snart snøfritt langs rv 177.

Lørdag fikk jeg problemer med racer'n som jeg bruker på rulla i treningsrommet, så hva passet vel da bedre enn skikkelig vårvær og glimrende forhold for utesykling selv etter arbeidstid. I 12 varmegrader klokka 5 på ettermiddagen fikk jeg i går årets første sykkeltur med terrengsykkelen - ikke i terrenget, men på tørre asfaltveier langs riksvei 177 mot Eidsvoll.

Det må jo innrømmes at det er mye mer inspirerende å trene utendørs enn inne... selv med våryre og nærgående bilister som gjennom vinteren har glemt hvordan det var med syklister og avstand. Resten av uka - fram til Tyrkia-avreisen blir det nok utesykling som gjelder, og samtidig får jeg gruble på om jeg skal fortsette med den "litt for støyende rulla" eller anskaffe en mer stillegående spinningsykkel.

Dersom jeg fortsatt ikke blir løpbar på lang tid er det fristende å gå til anskaffelse av en skikkelig spinningsykkel (Merida, Sportsmaster el.l.) Det har vært kjekt med racer'n på rulle, men støyen er irriterende. Det finnes mer stillegående ruller, men da er prisforskjellen til spinningsykkel liten....

3 kommentarer:

Jannicke sa...

Sykling er best ute, Olav.
Det er herlig med rolige langturer både på raceren og terrengsykkelen.

Anne-Brit sa...

All trening er best ute, men man jo gjøre det beste ut av de muligheter man har! Er ikke spinningsykkel et mye bedre alternativ inne?

Gammel'n sa...

At utetrening er best er vi alle enige om.
Når det gjelder innetrening trodde jeg vel rulle var et bedre alternativ enn spinningsykkel - men ved å legge også støy til vurderingskriteriene - tror jeg nok at spinningsykkel er bedre ja (og dyrere om man vil ha en bra og stillegående modell).