tirsdag 22. november 2011

Festdag i tåka på Jessheim

Bjørn Gjerde løp sin 25.helmaraton på Jessheim.

Årets Jessheim Vintermaraton ble mest et høstmaraton, i tåke og 4 varmegrader. Likevel må det kalles en festdag når deltagelsen økte med 50% i forhold til i fjor. Start og mål var fra den nye flotte Jessheim Friidettsstadion på Gystadmyra - og flyttingen dit var en liten forsmak på det som følger til neste år.

Da blir det helt nye løyper og en oppfriskning av hele arrangementet. Jeg har tatt på meg en slags mentorrolle for å revitalisere Jessheim Vintermaraton. En foreløpig 2012 innbydelse er allerede klar, det blir chiptidtaging og mellomtider og det blir en sentrumsnær løpstrasé. Det skal bli morsomt å jobbe videre med dette.

Jessheim Vintermaraton 2012

Søndag var jeg 6 timer i løpsområdet, tok 990 bilder og pratet med løpere. En trivelig dag i tåka, men fy'a meg så mye jobb med å redigere bilder og bildetekster etterpå.

Reporter og fotograf i år, startnr 1 neste år
I år var jeg altså fotoreporter, men til neste år skal jeg løpe helmaraton med startnummer 1. Jeg er eneste fortsatt aktive maratonløper som var med på helmaraton på det første Jessheim Vintermaraton for 28 år siden. Så sant jeg er løpbar stiller jeg altså med 1-tall på brystet neste år. Sammen med meg - med startnummer 2 - har jeg invitert Torfinn Langeland, som løp sammen med meg i 1984 den gang vi begge jobbet i Xerox. Han løper vanligvis ikke så lange løp, men tente absolutt på idéen da jeg traff han på Sørum forrige uke.

Jeg la ut omtale og bilder på kondis.no søndag og mandag kveld:
Løyperekord av Karianne Søfting
88 bilder fra Jessheim Vintermaraton

Her er vinneren av kvinneklassen, Karianne Søfting. Jente nordfra som har flyttet sørover og blitt bitt av løps- og triatlonbasillene, og bedre ble det ikke av dagens seier. Det ble en hyggelig prat med jenta som løper for Østmarka IL.

Kristian Qvenild vant helmaraton etter en dramatisk avslutning der Helge Hafsås i 5 minutters ledelse løp feil i et kryss 2 km før mål. Kristian selv måtte jo diskes fra 2.plass i Kristin Runde i sommer etter at han løp feil helt mot slutten. Han kommer tilbake i KR 2012 for å revansjere seg.

Oddbjørn Homstvedt løp bare 10 kilometer, men innsatsen er som alltid upåklagelig på krykkemannen. Det er ikke få konkurranser jeg har møtt han på i løpet av de 30 årene fra han var juniorløper og jeg ung veteran

Frank Mjøen soner på Krogrud leir, men har trent seg opp til å bli en god løper. Traff han første gang på Lørenskog Halvmaraton - og sparret med han før han bestemte seg for å debutere på maraton denne søndagen. Det gikk glimrende, han ble nr 11 totalt på 3.11.46.

Blogg- og profilbilder
Det er ekstra morsomt å registrere at veldig mange av bildene jeg tar spres på Facebook både sammen med gratulasjoner og som profilbilder. Det samme med de mange bloggerne som gjengir bildene. Det gikk ikke lang tid fra jeg la ut bildene fra Jessheim til jeg fant flere av dem i fire ulike blogger. Slikt gjør meg glad!

30 minutters...
Jeg prøvde meg med 30 minutter daglig løping i begynnelsen av forrige uke. Det tåler jeg ikke ennå, men 30 minutter annenhver dag ser ut til å være passelig dose foreløpig - så da fortsetter jeg med det inntil videre. Jeg øker lengden på turene før jeg går tilbake til løping hver dag - så nå drømmer jeg om at snø og skiføre snart skal avlaste noe for all syklinga.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var positiv og fin lesning Gammel`n.Nå gleder jeg meg bare enda mere til neste år. Da satser vi på skikkelig vinter også ;-)

-Løpe langt med et smil om munnen-

Kim sa...

Hei Olav.
Håper jeg får muligheten til løpe dette løpet neste år, ettersom jeg hverken fikk løpt på Gjessheim eller Lørenskog halv i år, som begge var i planene. Har stort sett slitt etter 6-timers, og er nå på 6. uka med ubrukelig akilles. Men jeg gleder meg vanvittig til flere ultraløp i 2012, og lar meg inspirere av din alternative ultratrening! Håper du får løpt mere framover du også! Kim

Gammel'n sa...

Ja, Ståle...det er alltid grunner til å glede seg. Håper du får deg en lang løpetur hver dag i julekalenderen din :-)

Jassåja, Kim.
Så skade var årsak til at vi ikke har sett deg på lenge!! Det er vanskelig å unngå enkelte slike plager, ikke minst akhillesplager. Håper du har bra veiledning fra fysio e.a. med opptrening av akhilles. Ja, jeg ser fram til å øke løpedosene...det er jo egentlig forferdelig ikke å få konkurrert, men jeg lukter sagflis i det fjerne.

Unknown sa...

Hei Olav!
Må takke deg for den kjempejobben du legger ned, både som kondisredaktør og på arrangørsiden - og ikke minst som fotograf!! 990 bilder.... Puuuh, ja skjønner godt at det var litt av en jobb!! Bra at du setter pris på at bildene spres videre da, jeg har allerede brukt flere av de både på egen blogg og på Follosidene. Takk igjen! Kan snart legge igjen eget kamera hjemme jo... :-)

Har nå løpt på Jessheim de to siste årene og kommer til å fortsette å ha dette som sesongavslutning fremover. Både årets og fjorårets løp og arrangement ga absolutt mersmak! Gleder meg til neste år med revitalisert løype og håper at du da får løpt med nr 1, selv om det medfører at jeg kanskje må ta med mitt eget kamera likevel! :-)

Gammel'n sa...

Takk, Frode.
Ja, jeg håper jo å få løpt Jessheim Vintermaraton - og i verste fall GÅR jeg !
Satser på at junior tar bilder der, slik han gjorde på Romerike 6-timers og Kristins Runde.