onsdag 16. november 2011

Trenger noen utfordringer

Forventningene om å komme tilbake til løpinga skifter litt fra dag til dag. Nedenfor har jeg forsøkt å illustrere dette med opplevd smerte ved  løpinga etter kortisonsbehandling nummer to. To av dagene har jeg jogget 10 minutter, de øvrige 30 minutter.

0=helt problemfritt 10= umulig å løpe 
5 bør være øvre nivå for løpetrening.

Smertene var moderate de første dagene, men betydelig verre før helgen - da var jeg pessimist. Lørdag og søndag hadde jeg to fine løpeøkter på mølla, da var jeg optimist. Etter helgen derimot, har smertene vært over det nivået jeg bør trene løping. Jeg stresser ikke så mye med dette foreløpig. Jeg fortsetter å jogge når bekkensmertene er ubetydelige eller borte... og mye mer forsiktig enn de siste 10 dagene.

10 timer +/- i uka, men...
Med så lite løping, og litt dårligere utsikter enn jeg en stund håpet på, må jeg finne på noe for å sprite opp treninga igjen. Jeg har jo trent mine +/- 10 timer i uka, men de siste to månedene uten noen egentlig spennende treningsøkter. Det har gått i en mix av minst to treningsformer de fleste dagene og med jevn spredning utover hele uka: 30-90 minutter på sykkel (rulle), 30 minutter styrkeøvelser, 10-30 minutter på mølla. Omfanget er OK, og intensiteten på syklinga og styrketreninga viser progresjon - men uten konkurranser må jeg finne på noe som "trigger" meg litt ekstra.

Uka's utfordring
Jeg prøver derfor å legge inn en ukentlig utfordring, og starter førstkommende lørdag med det som kommer til å bli tidenes kjedeligste treningsøkt, 6 timer på sykkel'n (rulle) i treningsrommet. Helt sikkert kjedelig - men det blir definitivt en utfordring, og det kan bli spennende. Jeg liker å legge press på meg ved å fortelle hva jeg skal gjøre - og da gjør jeg gjerne det. Så spørs det om jeg trykker på delete-knappen før jeg får kommunisert dette.... (?)

3 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Er det mulig sier jeg bare: 6 timer på sykkel INNE??

LL sa...

Fixar du 6 timmar på cykel är du GRYM! Och jag skulle bli otroligt imponerad! Kör hårt!

Gammel'n sa...

Joda jenter, dette ble en fin treningsøkt, se siste blogginnlegg.

Det som i utgangspunktet var ultrakjedelig trening ble morsomt og interessant ved at jeg holdt på med noe så kjedelig SÅ lenge :-)