søndag 25. august 2013

Fem langturer som oppkjøring til Telemarks Tøffaste

Ny sekk og nye joggesko ble testet på dages tur
 
Treningsfokuset er nå rettet mot "Telemarks Tøffaste" om to uker. Kroppen begynner å fungere OK igjen etter en ikke helt vellykket periode med en del raskere løping, så i dag la jeg ut følgende melding på Facebook:

Fem langturer som oppkjøring til Telemarks Tøffaste:
-Nå straks Fenstadmarka 3 timer+
-Tirsdag dagtid Sessvollmoen 4 timer+
-Torsdag dag el kveld Mistberget 2 timer+
-Lørdag dagtid Hagaterrenget 4 timer+
-Mandag dag el kveld Mistberget 2 timer+
Noen som vil bli med på noen av turene?


Det var selvsagt ingen som rakk å respondere på dagens tur, men jeg har to som vil være på tirsdagens langtur og en som vurderer en av de andre dagene.

Første av fem turer: 3 timer i Fenstadmarka
I dag var det nok en dag med herlig sommervær og 23-24 varmegrader, flottere løpsvær kan jeg ikke få. Planen for turen var å løpe så rolig at jeg ikke fikk smerter i bekkenområdet og så sakte at det kunne vært de tre første timene av Telemarks Tøffaste. Begge delene klarte jeg, likevel kjente jeg meg litt sliten senere på dagen.

Nå gikk jeg i alle bakker unntatt de aller slakkeste, og prøvde å løpe lett og rasjonelt på stiene ellers. Det ble på alle måter en fin tur på 27 km der det aller meste var smale stier, med 416 høydemeter og en snittfart på 6:51 /km. Det er veldig mye raskere enn de 10:00/km jeg har som "best case" på 81,5 kuperte km i TT, likevel følte jeg at dette ville vært OK åpningsfart. Det vil nok gå saktere enn sakte lenger ut i løpet.

Noen bilder fra dagens tur:

 
Nye sko: Hoka one one Matafe2
Jeg testet også helt nye Hoka Matafe sko, som skal være bedre i terreng enn BondiB skoene jeg har fra før. De var stivere, men for meg er jo ikke dette på noen måte en terrengsko - men det er ikke helt umulig å bruke dem i terreng. På Telemarks Tøffaste vurderer jeg å bruke Salomonskoa på første 42 kilometersrunden som er mest teknisk, og bytte til Hokaskoene på de siste 39,5 km der det er en del veiløping.
 

Ny løpssekk: Salomon Advances Skin S-lab 12 set
Jeg testet også en ny og lett Salomonsekk, (Advances Skin S-lab 12 set) som antagelig blir sekken jeg bruker i TT. Jeg får ikke plass til mer enn 2 liter drikkepose, men det er plass til to småflasker i tillegg. De medfølgende myke flaskene var OK å drikke av, men håpløse å fylle opp underveis. De vil jeg neppe bruke. Ellers var det mye smålommer, plass til fotoapparatet mv... og sekken veide ikkeno'.

2 kommentarer:

Jannicke sa...

Hei Olav,

Det virker som du har et stort mengdeomfang på treningen. For egen del-når jeg tar meg sammen-har jeg godt utbytte av å kutte radikalt ned på volum(ikke frekvens) over en kortere periode(1 uke pleier å holde). Da kommer overskuddet tilbake igjen. Lykke til med løpet i Telemark

Jannicke

Gammel'n sa...

Takk Jannicke, jeg gleder meg til TT - og håper jo å komme til mål.

Vi har nok samme filosofi på periodisering. Dette er jo ingen vanlig uke, men nest siste uke før ultraløp (eller andre lange løp) legger jeg inn masse trening, og slipper nesten totalt opp de 3-5 dagene før løpet.

Det hender jeg kan kjøre to tøffe uker etter hverandre, men da foretrekker jeg en uke med mye fart og en uke med mye mengde. Akkurat nå er jo ikke dette med fart så aktuelt... men gammel'n håper jo å bli helt bra av bekkenpalgene igjen. (dagens 3:40 i VARMT vær gikk veldig greit).