onsdag 17. april 2013

Hokatest, bever'n og ny "hjemmeskog"

Fine sko, ikke sant?  ...og de merkeligste joggesko jeg noensinne har hatt.

Hoka BondiB
Jeg er litt "desperat" etter å finne barmark, men søndagens langtur i Fenstadmarka røpet at det vil ta sin tid på disse kanter. Da passet det bra at jeg i går omsider kom meg til Geir på Löplabbet i Sandvika for å kjøpe de lenge planlagte Hoka-skoene. Testen ble på barmark i går - på asfalt i Lysaker og Høvikområdet. Med så ekstrem demping måtte det vel gå greit å løpe på vei også. Joda, skoene ga en følelse av å løpe på mykere underlag enn asfalt, og 11 km i 5:40-fart var helt greit. Det ble kanskje i overkant mye bevegelse på foten i skoen - noe som irriterte den opererte høyrehælen min.

Mot beverstrømmen
Det var sent på kvelden etter en lang arbeidsdag, og da venter du ikke å havne midt i horder av unge jenter, men det var hva som skjedde da jeg på tilbaketur ved 11-tiden på kvelden møtte strømmen av (mest) jenter som hadde vært på første av tre konserter med "Jostein Bever". Det var så mange av dem, de gikk tre til ti i bredden, og ingen så noe til hva de møtte, f.eks- den gamle joggende mannen som etterhvert måtte snu og følge strømmen litt tilbake før han fant en annen (om)vei tilbake til Lysakerlokket. Der var forresten villparkeringen total - av voksne som skulle hente sitt beverfrelste avkom.

Løp 2 dager på rad...
I dag ble det en ny tur med Hoka-skoene (14 km), og dermed også første gang siden middelalderen (ca) at jeg løper to dager på rad. Magen og lysken sutret veldig til å begynne med, men det gikk seg til. Høyre hæl er derimot ikke helt venn med Hoka-skoene som i dag fikk testet seg på grusveier, noe sti og noe ville terrenget - en test skoene besto med glans hvis vi ser bort fra en vond hæl.

"Hjemmeskauen"... til/fra brygga og hele runden er det ca 4 km
 
Hjemmefra til elvemøtet er det ca 4,5 km hver vei (gult alternativ) - men det kan gjøres kortere og lenger langs gangvei og/eller sti. Kortest er det med kajakk... under 2 km fra brygga ved lelighetene til brygga ved elvemøtet nedenfor kirkeruinene.
 
Jeg har funnet hjemmeskogen
Jeg har klaget over snøen i Tesiåsen (på andre siden av Vorma) og jeg har klaget over snøen i Fenstadmarka - men hvorfor "gå over bekken etter vann"? Som gammel o-løper trodde jeg at jeg hadde løpt i alle skogflekker i Nes Kommune, men så er det altså en skogteig på 2-3 kvadratkilometer ved siden av golfbanen her på Vormsund - som jeg hadde trodd var en liten stripe skog i jordekanten. Der... 5 joggeminutter fra leiligheten var det tilogmed opparbeidet både en turvei og en tursti - og det var nesten helt snøfritt!!! Gjett om jeg ble glad... og overrasket. Jeg fortsatte også på grusveien til Nes kirkeruiner og elvemøtet mellom Vorma og Glomma. Summen av skogen og grusveien er et supert trafikkfritt alternativ til korte kveldturer.

Turstien, 1500 meter fartsstripe i skogen på mykt underlag.
 
Golfbanen er synlig store deler av vegen...
 
Inn her gikk en smalere skogssti, en runde på ca 1,5 km
 
Bakkete landskap utover mot Nes Kirkeruiner
 
Jeg gleder meg til en fotodag i dette området til sommeren
 
Kreativt opplysningsskilt i glass.
 
Kirkeruinene er nyrestaurert og i flott stand.
 
Fra ruinene med Glomma i bakgrunnen
 
Det er et stort og fint parkområde ved kirkeruinene og utover mot elvemøtet.
 
Her møtes Glomma og Vorma, Årnes kan skimtes i bakgrunnen.

Jeg fikk litt flashback til mange påskeferier på Jylland i det flate skogsterrenget langs golfbanen, og i det bakkete terrenget med alle beitemarkene utover mot Ullershov og kirkeruinene. Der ute ved ruinene og elvemøtet må jeg legge inn en skikkelig fotoseanse til sommeren, for der er det vakkert. Bildene i dag er tatt i skumring, skyet vær og uten grønt på trærne...

2 kommentarer:

Jannicke sa...

Stedet ved kirkeruinene på Nes er et mektig sted. Det er noe definitivt med to elver som møter hverandre.
Er du i Tyskland en gang kan jeg anbefale stedet der Rhinen møter Mosel-i Koblenz.

Jannicke

Gammel'n sa...

Jeg må jo innrømme at dette var første gang jeg var helt nede ved elvemøtet, selv om jeg i over 25 år har bodd mindre enn 10 km unna...
Det blir flere joggeturer dit nå som jeg bor ved elva - og sikkert også kajakkturer også (når jeg bare får anskaffet det).

Lurer på hvor langt det er å jogge til elvemøtet i Koblenz? :-)