mandag 5. november 2012

Alle storbyer må ha sin egen bymaraton!

(også Jessheim)
 
Ny løype for gammel maraton og gammel mann burde det vel stått...
 
Om 13 dager er det klart for det 29.vintermaraton... og gamle meg er den eneste som løp helmaraton første året (1984) som fortsatt tøyer strikken like langt. Jessheim Vintermaraton har i 28 år gått i en landlig løype om Algarheim og Nordkisa, men nå blir det bynære omgivelse som en naturlig konsekvens av at Jessheim tidligere i år fikk bustatus. Alle storbyer må ha sin egen bymaraton!

Joda, jeg har hatt en finger med i laget - og selv om ikke reportasjen i Eidsvoll Ullensaker Blad er helt korrekt (hvilke reportasjer er vel det?) - røper den i alle fall at jeg har engasjert meg i å modernisere løpet litt på flere plan. Selv om jeg løper for "min egen" Romerike Ultraløperklubb er jeg også medlem i Ull/Kisa IL friidrett - så slik sett er det ikke galt å bidra litt der også. Det er forøvrig imponerende mange ressurssterke mennesker i arrangørklubben - men de har tatt på seg mange arrangementer, og slik sett kom nok Vintermaraton litt i skyggen noen år... men ikke nå lenger.

Gamleløypa... egentlig en fin runde der litt under halvparten gikk på gangveier, mens resten gikk i veibanen på riks- og fylkesveier med økende trafikk for hvert år. Den var kjent som en lett og flat løype, men hadde litt mer mer kupering enn den nye løypa...

De nye løypene der hel- og halvmaraton løper 4 og 2 runder, mens minimaraton bare har en runde i Næringsparken. Alle løypene har start/mål/runding inne på nye Jessheim friidrettsstadion.
 
I dag var jeg forresten en tur rundt løypa sammen med Tore Ragnar for å merke opp hvor kilometerskiltene skal plasseres. Dermed har jeg vel syklet kvartmaratonrunden et 20-tall ganger allerede, og jeg liker runden bedre og bedre. Jeg gleder meg masse til å jogge rundt med en 5-timerspulje om 13 dager. Foreløpig har jeg bare en sikker og en kanskje-deltager i pulja.... men en svært rolig tur i 7 min/km blir det uansett - og selvsagt med fotoapparat til en "løpende" kondis.no-reportasje.

Jeg har i utgangspunktet tenkt å holde meg borte fra så lange asfaltløp, men "måtte bare" løpe det første løpet i ny løype, slik jeg gjorde for 29 år siden da den gamle løypa var helt ny. Siden jeg var med på tilrettelegging av påmeldingsløsningen fikk jeg også meldt meg på så tidlig at jeg stiller med startnummer 1 i årets løp.

Bli med du også da vel!
Se mer på løpets hjemmeside

4 kommentarer:

Unknown sa...

Masse lykke til med det"ny" maratonet!

Gammel'n sa...

Takk Kristine, og gratulerer med debuten din i 3 sjøers. Jeg har trent runt vannene, men har til gode å delta der - ser fint ut.

Velkommen til Vintermaraton en gang også :-)

Unknown sa...

Jeg sier det samme som Kristine: masse lykke til!
Det virker som du har "en finger med i spillet" på ganske mange løp for tiden? Det er jo bare bra da, for oss deltakere, at det er noen som faktisk gidder å bruke så mye av fritiden sin, på å lage løp til oss :)

Gammel'n sa...

Bra poeng, Guro.
Det er fint at noen gidder og/eller har anledning til å arrangere løp.
Det er også spesielt fint om de som ikke har tid, anledning eller lyst til å være med på arrangørsiden er forståelsesfulle, selv om alt ikke er helt perfekt.

Det virker som at du har oppfattet dette - det er supert. Litt ros fra deltagerne er den beste belønningen enhver arrangør kan få.