torsdag 7. juni 2012

Klar for Kristins Runde

Kristins Gubbe, med ny hatt. Denne skapningen her har nok noen tømmerhoggere eller turgåere konstruert for et par pr siden, den står like ved oppløpinga til Helgehaugen vest for Mylla. Tidligere sto han i veikanten litt lenger opp i bakken, men nå har noen flyttet gubben til et vindfall lenger ned. Siden Kristins Runde passerer her har vi valg å kalle han for Kristins Gubbe. Hatten hans er et av KRs merkeskilt.

OK å arrangere løp
Det er morsomt å konkurrere, men det er også morsomt å arrangere - selv om det er betydelig mer tidkrevende. Spesielt et langløp som Kristins Runde. Lørdag klokka 07:00 går starten for drøyt 50 ultraløpere... der de beste bruker 7 timer og de siste dobbelt så lang tid.

KR er 81,5 kilometer i en runde, noe som gir store utfordringer med merking. Løperne får med seg kart i bra målestokk med løypa tegnet inn, detaljert beskrivelse av løypa og alle veikryss og avstand mellom dem, GPS-tracking for de som ønsker det og i tillegg merker jeg løypa med ca 400 løypeskilt.

Det er femte året vi arrangerer løpet, først var det Gunnar og meg, nå er det Romerike Ultraløperklubb, men med Gunnar og meg på alle oppgaver unntatt løpsdagen (da vi har 6-8 medhjelpere). De to første årene løp jeg selv, men siden har skadet forhindret det - og det er egentlig like greit, siden det er mye å holde styr på. Foran et slik løp er det også masse kontakt med deltagerne som spør om det meste.... og som man blir godt kjent med.

Det meste er på plass.
Nå, natt til fredag, er det meste på plass. Det som gjenstår er å sove noen timer, pakke alt materiell ut i henger'n, kjøre til Tverrsjøstallen og deretter legge ut på en +/- 7-timers tur pr sykkel og joggesko for å merke resten av løypa. Når jeg er tilbake på Tverrsjøstallen har forhåpentligvis Gunnar og et par medhjelpere klargjort alt der.... jeg kan trenge litt søvn før jeg igjen må opp før 05 på lørdag.
På de fem 700-meterstoppene og syv andre steder i løypa er det stemplingposter for å kontrollere at løperne har vært gjennom hele traseen, og for å kunne gi mellomtider. Denne hang jeg opp på Lamannshaugen i kveld.

Over 3 timer i skauen i dag
I dag merket jeg de siste 13 kilometerne, det klart tyngste partiet på hele KR der nesten alt går i terreng og over tre av 700-meterstoppene. Det er vrient å merke godt nok, siden jeg også må henge plakater så høyt at sauene ikke gnager på dem og river dem ned - og likevel synlig nok for løperne. Det er sånn ca 1 million sauer her nord i marka.... og selv om jeg ikke ble bløt på bena ett eneste sted, måtte jeg likevel vaske skoa etter å ha tråkka i sauemøkk x antall ganger. Drassende med sykkel (med merkeutstyr i sykkelveske) og ryggsekk i tillegg, ble det godt over 3 timer i skauen for å komme til utgangspunktet og merke dette korte partiet til mål.

Dumt å løpe fort
Tidligere denne uka har det blitt lite trening. Etter lørdagens fine langtur fra Tverrsjøstallen var jeg oppglødd og løp mye fortere på mandagsturen rundt Ellingsjøen enn hva jeg har gjort på to år. Det var ikke så veldig lurt, og bekkensmertene var tilbake for fullt - og dermed blir det tilbake til joggefart igjen på de kommende turene. Litt kjipt å ikke få løpt skikkelig, men jeg får heller jogge lange - i stedet for å løpe korte - skogsturer.

Begivenheter i kø....
Begivenheter kan være så mye. Denne uka var det bl.a. klart med finansieringa til leilighetskjøpet vår på Vormsund Brygge, så i februar-mars neste år blir det flytting til elvekanten. En annen begivenhet (kanskje ikke for andre enn meg selv) er at jeg ble forespurt - og takket ja til - å være toastmaster på nevø Sverres (og Ingers) bryllup i begynnelsen av juli. 170-180 gjester, de fleste samiske.... wow - her må jeg forberede meg grundig!  En mindre hyggelig begivenhet er at jeg fikk virus på privat-pc'n i går. Jeg berget meg med å tilbakestille PC'n, og fikk orden på alt etter 5-6 timers jobb, men ved en glipp fikk jeg slettet alt som var nyere enn 23.mai (siste ukesbackup feilet) - men selv det meste av dette fikk jeg rekonstuert på ulike måter. Det blir nok nye 5-6 timer for å rekonstruere viktige ting neste uke. Akkurat nå er Kristins Runde den eneste begivenheten jeg tenker på. God natt.

2 kommentarer:

Henrik Kvisgaard sa...

Lykke til med arrangementet! Håper jeg en gang er i så god form at jeg kan være med.

Gammel'n sa...

Du er allerede i god nok form. Du tror det bare ikke (?)