lørdag 16. mars 2013

Mens de andre gikk Birken

I dag gikk visst "alle" Birken... bortsett fra de som var i Kollen. I skiløypene i Fenstad var det i alle fall minimalt med folk , og ikke var løypene kjørt heller etter nattens snøfall. Halve turen i dag ble dermed lett "snøpulsing" i 5 cm nysnø, og resten var nesten like trått der det hadde gått en løper eller to før meg.

På slutten av turen hørte jeg løypemaskinen, og markadatabasen røper at alle løypene jeg gikk i dag ble preppet senere på dagen! Det var likevel en fin - men treg - skitur på 27 km, og hvorfor behøver det å gå så veldig fort hver gang man går en skitur. Treningsutbyttet var fint - turen tok hele 2:30. Med de værprognosene vi har nå kan skiføret her hjemme holde til påskeuka - så kanskje det blir flere turer i Fenstadrunden før skia pakkes bort for i år. Allerede i morgen skal jeg forresten på tur med søsknene mine i Romeriksåsen.

Parkeringsplassen ved Ihlangsvangen i Fallet er et glimrende utgangspunkt for skiturer... litt bortgjemt men likevel lett å finne fram - og veldig snøsikkert. Løypene er beskrevet i Skiforeningens Markadatabase, område "Eidsvoll-Nes"

4 kommentarer:

Unknown sa...

Kanskje de som skulle vært ute og preppa løypene, hadde det travelt med å se på tv´en denne søndagen ;)

Gammel'n sa...

hehe, nå var jo dette lørdag, men det kan jo hende TV-sendingene fristet mange. Faktum er at løypekjøreren var litt sent ute, så rett bak meg kom preppemaskina i samme retning...

Søndag var det helt sikkert strålende forhold. Det var det også i Romeriksåsen (vest for Gardermoen) der jeg søndag gikk 50 km på ski med søsknene mine i verdens flotteste nypreppa løyper.

trailrunnergunnar sa...

Skulle nok gjort som deg, Olav. Men jeg valgte den enkle løsningen og tok trugene. Grunn: skiene var grunnet med et solid lag universalklister, toppet med et assortert utvalg vegetasjon og divers organisk materiale fra siste skitur

Gammel'n sa...

Jaja, gamle venn - det synes jeg var et dårlig valg så fint som skiføret er nå om dagen. Lørdagens tur var fin, mens søndagens 50 km tur i Romeriksåsen var jo fantastisk. Det er meldt mer snø midt i uka, så jeg går helt sikkert på ski også kommende lørdag og søndag.

Ellers fant jeg en flott treningsrunde i Tesiåsen i dag. Det var det flott å løpe på bena i skiløypa (uten truger)... men litt for lite snø til skigåing. Blir det mer snø har jeg en fin skirunde der, i motsatt fall en fin løperunde :-)